Zielona kawa na odchudzanie. Czy zieloną kawę można stosować...

Zielona kawa na odchudzanie. Czy zieloną kawę można stosować jako środek dietetyczny?

Artykuł sponsorowany

Aktualizacja:

Dziennik Zachodni

Zielona kawa na odchudzanie. Czy zieloną kawę można stosować jako środek dietetyczny?
1/5
przejdź do galerii
Na polskim rynku od lat z powodzeniem sprzedawane są suplementy diety zawierające ekstrakt z zielonej kawy. Coraz więcej mówi się też o tym specyfiku w mediach. W dodatku mówi się pozytywnie, co w przypadku suplementów stymulujących odchudzanie, jest rzadkim atutem. Zielona kawa zawdzięcza swoją dobrą prasę wiedzy z badań naukowych, prowadzonych w ostatnich latach na całym świecie. Badania dowodzą, że zielona kawa wpływa na przyspieszenie odchudzania, normuje metabolizm i stabilizuje wagę. Czemu zawdzięcza swe właściwości?
ZOBACZ KONIECZNIE:
ORYGINALNA ZIELONA KAWA NA ODCHUDZANIE


Zielona kawa – bezpieczna na 100%
Czy rzeczywiście zielona kawa jest tak bezpieczna? Owszem. Z całą pewnością można zaryzykować stwierdzenie, że zielona kawa nie jest bardziej niebezpieczna niż zwykła kawa, którą dobrze znamy i spożywamy w pokaźnych ilościach.
Statystyczny Polak wypija rocznie ok. 110 litrów kawy. W kwestii spożycia czarnej kawy Polska plasuje się na 12 miejscu na świecie i stanowi pokaźny rynek na arenie międzynarodowej.

Zielona kawa też zdobywa coraz większe rzesze fanów w Polsce. Głównym dystrybutorem wysokiej jakości kawy jest od lat firma WISH (więcej o zielonej kawie – na www.zdrowiemarket.pl).

Podobnie, jak zwykła kawa, zielona kawa ma właściwości pobudzające dzięki obecności kofeiny. Dlatego też zielona kawa nie jest zalecana osobom, które ze względów zdrowotnych powinny unikać picia czarnej kawy.

Od zielonej do palonej kawy
Czym więc zielona kawa różni się od tej, którą wypijamy na co dzień? Tylko i wyłącznie procesem przygotowania. Otóż dobrze nam znana czarna kawa to nic innego, jak zielona kawa, która została odpowiednio spreparowana. Ziarna czarnej kawy to zielone ziarna, włożone do maszyny do palenia kawy i wypalone w temperaturze ok. 200-300 stopni C.

To potężne ciepło zmienia strukturę chemiczną, którą mają zielone, niepalone ziarna i przyczynia się do zmiany smaku, koloru i walorów odżywczych. Jedna z największych zmian dotyczy ilości kwasu chlorogenowego (CGA)., w który obfituje zielona kawa. To właśnie kwas chlorogenowy wpływa pozytywnie na procesy metaboliczne w ludzkim organizmie.

ZOBACZ KONIECZNIE:
ORYGINALNA ZIELONA KAWA NA ODCHUDZANIE


Tylko zielona kawa odchudza
Kilka lat temu przeprowadzono na Uniwersytecie w Zurychu badania, dotyczące wpływu warunków palenia kawy właśnie m.in. na poziom zawartości kwasu chlorogenowego (CGA) w ziarnach kawy. Do badania zostało wziętych 9 rodzajów kawy z różnych regionów: Azji, Afryki i Ameryki Południowej.

Okazało się, że naturalne niepalone ziarna zielonej kawy, bez względu na pochodzenie, zawierały 34-43mg kwasu CGA w każdym gramie. Te same ziarna w procesie palenia traciły większość tego cennego składnika, który w zależności od kawy i procesu palenia pozwalał na zachowanie 2-9mg kwasu chlorogenowego na każdy gram ziarna.

Zielona kawa – na nadwagę
Jeśli zależy nam na właściwościach odchudzających kawy, warto sięgnąć po zieloną kawę. Koniecznie warta ją nabyć ze sprawdzonych źródeł, np. w sklepie www.zdrowiemarket.pl oferującym certyfikowane produkty z zieloną kawą. Można tu nabyć tabletki z wysokiej jakości ekstraktem z zielonej kawy: Green Coffee Bean Zielona Kawa 1600 Premium Plus Acai Berry.

Dlaczego? - ponieważ zwykła kawa ma do 15 razy mniej kwasu - najcenniejszego składnika, który wpływa na metabolizm cukrów i tłuszczy.

Proces przygotowania suplementu ma równie duże znaczenie, podobnie jak proces palenia kawy. Im lepsza jakość produkcji, tym większe bezpieczeństwo produktu i lepsze właściwości redukujące wagę. Warto sięgać po dobre, sprawdzone produkty.

Najnowsze wiadomości

Zobacz więcej

Najczęściej czytane

DZ poleca

Wideo