Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Katowice: Dziś kolejna odsłona Kawiarni Naukowej

BUS
Chcesz być dobrym kucharzem? Ucz się fizyki i chemii. Tematem kolejnego spotkania w Śląskiej Kawiarni Naukowej w Rondzie Sztuki w Katowicach będzie dziś, 5 listopada o 18, kuchnia molekularna.

Pokazy molekularnego gotowania z degustacją poprowadzą prof. Ernest Bartnik, fizyk, kucharz i recenzent kulinarny, oraz Łukasz Konik, kucharz i prekursor kuchni molekularnej w Polsce.

Będzie można spróbować m.in. kawioru o smaku buraczków, drinka na bazie ciekłego azotu i lodów o smaku pomidora.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!