Katowice: Dziś kolejna odsłona Kawiarni Naukowej

    Katowice: Dziś kolejna odsłona Kawiarni Naukowej

    BUS

    Dziennik Zachodni

    Dziennik Zachodni

    Chcesz być dobrym kucharzem? Ucz się fizyki i chemii. Tematem kolejnego spotkania w Śląskiej Kawiarni Naukowej w Rondzie Sztuki w Katowicach będzie dziś, 5 listopada o 18, kuchnia molekularna.
    Pokazy molekularnego gotowania z degustacją poprowadzą prof. Ernest Bartnik, fizyk, kucharz i recenzent kulinarny, oraz Łukasz Konik, kucharz i prekursor kuchni molekularnej w Polsce.

    Będzie można spróbować m.in. kawioru o smaku buraczków, drinka na bazie ciekłego azotu i lodów o smaku pomidora.

    Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych” i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

    Czytaj także

      Komentarze

      Dodajesz komentarz jako: Gość

      Dodając komentarz, akceptujesz regulamin forum

      Liczba znaków do wpisania:

      zaloguj się

      Najnowsze wiadomości

      Zobacz więcej

      Najczęściej czytane

      DZ poleca

      Wideo

      Gry On Line - Zagraj Reklama