Brody-Malina: Smalec był z psa, czy z lisa

    Brody-Malina: Smalec był z psa, czy z lisa

    RK

    Dziennik Zachodni

    Dziennik Zachodni

    Prokuratura Rejonowa w Częstochowie zleciła kolejne badania tłuszczu znalezionego rok temu w gospodarstwie w Brodach -Malina. Miał być wytwarzany z psów. Dowiodła tego pierwsza z ekspertyz wykonana w białowieskim zakładzie PAN. Naukowcy nie byli jednak w stanie określić czasu produkcji.
    To ważne dla śledztwa , bo oskarżone Agata G. i jej matka utrzymują, że tłuszcz wyrabiał ich zmarły przed trzema laty ojciec i mąż. Wieku smalcu nie potrafili też określić naukowcy z warszawskiego Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego. Stwierdzili, że wcześniejsza ekspertyza nie rozstrzyga, że to psi smalec. - Okazało się, że zbliżone DNA ma tłuszcz lisi - mówi Romuald Basiński, rzecznik Prokuratury Okręgowej w Częstochowie.

    Czytaj także

      Komentarze

      Dodajesz komentarz jako: Gość

      Dodając komentarz, akceptujesz regulamin forum

      Liczba znaków do wpisania:

      zaloguj się

      Najnowsze wiadomości

      Zobacz więcej

      Najczęściej czytane

      DZ poleca

      Wideo

      Gry On Line - Zagraj Reklama