Ważne
    Międzynarodowy Festiwal Kuchni Zbójnickiej w Skoczowie

    Międzynarodowy Festiwal Kuchni Zbójnickiej w Skoczowie

    Jacek Drost

    Dziennik Zachodni

    Dziennik Zachodni

    Pod Kaplicówką w Skoczowie trwają przygotowania do drugiego Międzynarodowego Festiwalu Kuchni Zbójnickiej, organizowanego przez Beskidzki Klub Kulinarny ze Skoczowa.
    W imprezie wezmą udział kucharze z Polski, Czech i Słowacji, a także tacy mistrzowie kuchni, jak Jean Bos z Belgii, Wolfgang P. Menge z Niemiec, Giancarlo Russo z Włoch, Carlos Gonzalez -Tajera z Domnikany czy Karol Okrasa i Waldemar Hołówka.

    - Festiwal trwać będzie jeden dzień. Wystrzał armatni zainauguruje kucharskie rywalizacje - informuje Wiesław Wróblewski, prezes BKK odliczający już dni do festiwalu, który odbędzie się w przyszłą sobotę na rynku w Skoczowie.

    Tego dnia na ogromnej patelni mającej prawie dwa metry średnicy i ważącej 120 kilogramów powstanie jadło zbójnickie, a w ogromnym kotle mama Pawła i Łukasza Golców będzie gotowała kwaśnicę.

    Tego specjału będzie można skosztować kupując symboliczną cegiełkę sprzedawaną przez Fundację Braci Golec. Pieniądze zostaną przeznaczone na cel charytatywny. Cały czas będą przygrywać kapele ludowe.

    Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych” i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

    Czytaj także

      Komentarze

      Dodajesz komentarz jako: Gość

      Dodając komentarz, akceptujesz regulamin forum

      Liczba znaków do wpisania:

      zaloguj się

      Najnowsze wiadomości

      Zobacz więcej

      Najczęściej czytane

      DZ poleca

      Wideo

      Gry On Line - Zagraj Reklama