Żywiec: Wyszkolą regionalnych kucharzy za unijne pieniądze

    Żywiec: Wyszkolą regionalnych kucharzy za unijne pieniądze

    ŁUG

    Dziennik Zachodni

    Dziennik Zachodni

    Stowarzyszenie Lokalna Grupa Działania Żywiecki Raj postanowiło pozyskać pieniądze z Unii Europejskiej na zorganizowanie dla mieszkańców powiatów cieszyńskiego oraz żywieckiego kursu z zakresu przyrządzania lokalnych przysmaków.
    W projekcie pod nazwą "Kuchnia górali beskidzkich - kurs kuchni regionalnej" bierze udział aż 40 osób.
    Zajęcia odbywają się w małych grupach, liczących po 10 osób. Realizacja przedsięwzięcia potrwa do lutego przyszłego roku. W tym czasie górale nauczą się przygotowywać m.in. potrawy z pstrąga, ziemniaków i piec ciasta, którymi zajadają się turyści odwiedzający Żywiecczyznę.

    Uczestnicy po zdobyciu nowych kwalifikacji otrzymają specjalne zaświadczenia potwierdzające nabycie nowych umiejętności kulinarnych. Zwiększą przez to swoje szanse na znalezienie zatrudnienia w beskidzkich lokalach gastronomicznych.

    Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych” i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

    Czytaj także

      Komentarze

      Dodajesz komentarz jako: Gość

      Dodając komentarz, akceptujesz regulamin forum

      Liczba znaków do wpisania:

      zaloguj się

      Najnowsze wiadomości

      Zobacz więcej

      Najczęściej czytane

      DZ poleca

      Wideo

      Gry On Line - Zagraj Reklama