Koniaków: Oscypek zdobył perłę

    Koniaków: Oscypek zdobył perłę

    NET

    Dziennik Zachodni

    Dziennik Zachodni

    Oscypek z Koniakowa zdobył pierwsze miejsce w 10. edycji wojewódzkiego etapu ogólnopolskiego konkursu "Nasze kulinarne dziedzictwo - smaki regionów" na najlepszy lokalny produkt żywnościowy i potrawę.
    Do konkursu stanęło około 40 produktów oraz 7 potraw. Pierwsze miejsce w kategorii produkty pochodzenia zwierzęcego przypadło oscypkowi z Koniakowa Piotra Kohuta, co jest równoznaczne z nominacją do Złotej Perły. Nominację do Czarnej Perły otrzymały cukierki "kopalnioki" i bryndza wołoska wędzona z Koniakowa.

    Ogłoszenie wyników 13 września w Poznaniu podczas Międzynarodowych Targów Spożywczych Polagra-Food. W roku 2009 Piotr Kohut otrzymał w Poznaniu Perłę dla województwa śląskiego za jagniecinę beskidzką.

    Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych” i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

    Czytaj także

      Komentarze

      Dodajesz komentarz jako: Gość

      Dodając komentarz, akceptujesz regulamin forum

      Liczba znaków do wpisania:

      zaloguj się

      Najnowsze wiadomości

      Zobacz więcej

      Najczęściej czytane

      DZ poleca

      Wideo

      Gry On Line - Zagraj Reklama