Kuchenne Rewolucje w Bielsku-Białej: Dlaczego tu tak brudno?

    Kuchenne Rewolucje w Bielsku-Białej: Dlaczego tu tak brudno?

    JAK

    Dziennik Zachodni

    Dziennik Zachodni

    Kuchenne Rewolucje w Bielsku-Białej: Dlaczego tu tak brudno?
    1/2
    przejdź do galerii

    ©Fot. Casa di Fulvio Maria

    Nie zrobię rewolucji jak tu będzie taki syf. Dlaczego tu tak brudno? - mówiła w wyemitowanym dzisiaj wieczorem kolejnym odcinku "Kuchennych rewolucji" Magda Gessler, która tym razem odwiedziła bielską restaurację Casa di Fulvio Maria.
    Magda Gessler wybrała się do Bielska-Białej, które z racji, że działa tu Fiat Auto Poland, jest miastem, w którym jest sporo Włochów, jest taką włoską kolonią. Trafiła do restauracji Italia prowadzonej przez polsko-włoskie małżeństwo, Marię i Fulvio, których na kuchni wspomaga Tunezyjczyk Salvatore – prawdziwy ekspert we włoskich daniach.

    - Nie wiem do końca jak to powinno wyglądać. Nie mam doświadczenia w gastronomi - stwierdziła na wstępie Maria Viola, właścicielka restauracji, narzekając na brak klienteli.


    Jak się szybko okazało nie bez powodu restauracja nie cieszyła się zbytnią popularnością wśród klientów. Po pierwsze dojście: Magda Gessler nim przestąpiła próg restauracji, musiała pokonać błoto prawie że po kostki. Ledwo weszła do lokalu, konieczna była zmiana butów.

    - Do restauracji Italia droga przez mękę, bo błoto po kolana - powiedziała Gessler. Stwierdziła, że - niestety - restauracja funkcjonuje jako kolejna pizzeria. Krytykowała brak karty win i to, że menu nastawione jest na Włochów z południa, jakby zapominając o polskiej klienteli. Jednak to, co najbardziej zirytowało Gessler to była czystość, a raczej jej brak.

    - Ta patelnia mogłaby być wymyta. Dlaczego tu tak brudno? To kwestia tylko lekkiego przemycia - krytykowała właścicieli Italii znana restauratorka. I kontynuowała: - Bardzo dobrze ten pan gotuje, ale jest tu taki brud... To wina właścicieli. Nie zrobię rewolucji jak tu będzie taki syf - karciła polsko-włoskie małżeństwo.

    Kiedy kuchnia została doprowadzona do porządku, to zaproponowała, żeby restauracja zmieniła nazwę z Italia na Casa di Fulvio Maria. Radziła także m.in., żeby karta menu była krótka, żeby pojawiły się dobre wina, żeby właściciele usunęli zbędne przedmioty i wprowadzili więcej przestrzeni. - Ta restauracja będzie bardzo włoska i bardzo domowa. Niedużo dań, z dobrą jakością, za dobrą średnią cenę - przeprowadzała rewolucję w bielskiej restauracji.

    Klienci, którzy przyszli do Casy di Fulvio Maria po kuchennych rewolucjach mówili, że są zadowoleni. - Makaron z mulami był wyśmienity - mówiła jedna z nich.


    *Restauracja Kryształowa Katowice bez Magdy Gessler. Teraz Maria Ożga z MasterChef
    *Próbny sprawdzian szóstoklasistów 2014 ARKUSZE + KLUCZ ODPOWIEDZI
    *Prezenty na Komunię Św. Zastanów się i wybierz [TOP 10 PREZENTY KOMUNIJNE
    *Agnieszka Radwańska na turnieju tenisowym BNP PARIBAS KATOWICE OPEN
    *Tabliczka mnożenia do wydrukowania [WZORY TABLICZEK MNOŻENIA]




    Czytaj także

      Komentarze (2)

      Dodajesz komentarz jako: Gość

      Dodając komentarz, akceptujesz regulamin forum

      Liczba znaków do wpisania:

      zaloguj się

      Autor komentarza nie dodał zdjęcia
      szkoda słów i łez

      czytelnik (gość)

      Zgłoś naruszenie treści / 1

      właśćiciele restauracji liczą tylko na zyski żeby zarobic nie obchodzi ich że w kuchni brud/ syf a o kuchnię i czystośc w kuchni powinien zadbac szef kuchni i kucharze to dobrze że w kuchennych...rozwiń całość

      właśćiciele restauracji liczą tylko na zyski żeby zarobic nie obchodzi ich że w kuchni brud/ syf a o kuchnię i czystośc w kuchni powinien zadbac szef kuchni i kucharze to dobrze że w kuchennych rewolucjach pokazują kuchnie w restauracjach jak oglądam kuchenne rewolucje to aż strach dobrze że nie chodzę do restauracji wolę samemu ugotowac bo nie wiadomo czy naczynia kuchenne i piece piekarniki mikrofalówki meble są czyste i nie wiadomo czy żywnosc jest świeża nie przeterminowana albo potrawy gotowane parę dni wcześniej a pózniej ogrzezwane n a piecu i mikrofalówce w polsce jest za duzo restauracji za duża konkurencja w miastach a ceny za drogie porcje za małe za tę cene co restauracji za zestaw obiadowy zupa danie główne deser i kawa ciasto napój to w domu ugotuję taniej nawet na 5 dni bo idąc do restauracji zapłacic duzo za małe porcje i się nie na jesz bo wychodzisz dalej głodny z restauracji szokzwiń


      Autor komentarza nie dodał zdjęcia
      .,

      W. (gość)

      Zgłoś naruszenie treści

      A teraz drogi Czytelniku napisz to, proszę, jeszcze raz, ale tym razem postaw w odpowiednich miejscach kropki i przecinki, bo nie da się tego czytać.

      Najnowsze wiadomości

      Zobacz więcej

      Najczęściej czytane

      DZ poleca

      Wideo

      Gry On Line - Zagraj Reklama