Schab z Niemiec w tyskim sklepie na szczęście nie taki...

    Schab z Niemiec w tyskim sklepie na szczęście nie taki groźny

    Anna Zielonka

    Dziennik Zachodni

    Dziennik Zachodni

    Przez cały weekend weterynarze z Wojewódzkiego Inspektoratu Weterynarii w Katowicach prowadzili kontrolę w przysklepowych działach produkcji pod kątem mięsa wieprzowego z Niemiec, zatrutego dioksynami.
    Nasz szczęście, nie znaleźli kolejnych partii mięsa wieprzowego, które trafiło do Polski z zatrutych dioksynami hodowli świń.

    - Chciałbym uspokoić mieszkańców naszego województwa. Jak na razie, w żadnym z kontrolowanych przez nas punktów nie doszukaliśmy się żadnych nieprawidłowości. Mięso, które , które trafiło do Tychów, już dawno zostało wykupione przez klientów sklepu - mówi Tadeusz Sarna, śląski wojewódzki lekarz weterynarii.

    Uspokaja, że zjedzone przez mieszkańców kotlety nie były aż tak groźne dla zdrowia, jak mówiły o tym media.

    - Bez paniki. Zjedzenie niewielkiej ilości tej wieprzowiny nie jest bardziej szkodliwe od zjedzenia mięsa grillowanego - dodaje Sarna.

    Czytaj także

      Komentarze

      Dodajesz komentarz jako: Gość

      Dodając komentarz, akceptujesz regulamin forum

      Liczba znaków do wpisania:

      zaloguj się

      Najnowsze wiadomości

      Zobacz więcej

      Najczęściej czytane

      DZ poleca

      Wideo

      Gry On Line - Zagraj Reklama