Gołąbki z dorszem Magdy Gessler
– składniki:
- 1 włoska kapusta
- 0,5 kilograma filetów ze świeżego dorsza
- 150 g kaszy jęczmiennej
- 4 cebule – najlepiej białe
- 1 litr rosołu
- sok z jednej cytryny
- sól,
- pieprz
Gołąbki z dorszem Magdy Gessler
Najpierw w dużym garnku należy zagotować wodę i ją delikatnie osolić. Następnie wkładamy kapustę i kolejno oddzielamy liście. Rybę trzeba oczywiście umyć, usunąć skórę, zmielić w maszynce. Cebule pokroić w kosteczkę, posolić.
Gołąbki z dorszem Magdy Gessler
Na sparzone we wrzątku liście kapusty, należy ułożyć farsz i zawinąć - podobnie jak robi się to z krokietami. Gołąbki z dorszem według przepisu Magdy Gessler, obsmażamy na patelni, tak by zarumieniły się z każdej strony. Następnie gołąbki układamy na blasze, zalewamy bulionem/rosołem i wkładamy do nagrzanego do 180 st. piekarnika. Zapiekamy ok 20 min. i gotowe.
Gołąbki z dorszem Magdy Gessler
Życzenia świąteczne. Wierszyki na Boże Narodzenie. Życzenia bożonarodzeniowe
Potrawy wigilijne. 12 dań na wigilię lista, przepisy
Życzenia świąteczne - krótkie, dowcipne, wesołe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- To on stworzył Dagmarę Kaźmierską. Dziś nie chce się do niej przyznać
- Znamy prawdę o stanie zdrowia Santor. Piosenkarka pokazała się publicznie po operacji
- Ludzie zachwycają się bratową teścia Kondrata. Piszą jej, że ma niezwykłą urodę
- Niewielu wie, że jest wnukiem Wodeckiego. Leo Stubbs już raz próbował sił w rozrywce