- Naszym celem jest promowanie śląskiej żywności, która zaliczana jest do najlepszych w Polsce. Mamy najlepsze piwo, mięsa, sery, nigdzie nie piecze się takiego dobrego chleba - mówi Celina Helbik przewodnicząca Kapituły Konkursu.
Statuetki i medale przyznano za kebab wieprzowy, żur śląski, chleb cebulowy i pszenny, masło tradycyjne pszczyńskie, pieczony udziec jagnięcy, mieszankę luksusową, serek homogenizowany naturalny oraz piwo jasne Imielin.
Konkurs organizowany jest od 1996 roku pod patronatem Śląskiego Urzędu Wojewódzkiego i Śląskiej Inspekcji Handlowej.
Jak działają oszuści - fałszywe SMS "od najbliższych"
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?