Promują to, co śląskie

    Promują to, co śląskie

    KAW

    Dziennik Zachodni

    Dziennik Zachodni

    Wczoraj w zameczku w Promnicach wręczono nagrody w XI edycji Konkursu o Śląski Znak Jakości.
    - Naszym celem jest promowanie śląskiej żywności, która zaliczana jest do najlepszych w Polsce. Mamy najlepsze piwo, mięsa, sery, nigdzie nie piecze się takiego dobrego chleba - mówi Celina Helbik przewodnicząca Kapituły Konkursu.

    Statuetki i medale przyznano za kebab wieprzowy, żur śląski, chleb cebulowy i pszenny, masło tradycyjne pszczyńskie, pieczony udziec jagnięcy, mieszankę luksusową, serek homogenizowany naturalny oraz piwo jasne Imielin.

    Konkurs organizowany jest od 1996 roku pod patronatem Śląskiego Urzędu Wojewódzkiego i Śląskiej Inspekcji Handlowej.

    Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych” i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

    Czytaj także

      Komentarze

      Dodajesz komentarz jako: Gość

      Dodając komentarz, akceptujesz regulamin forum

      Liczba znaków do wpisania:

      zaloguj się

      Najnowsze wiadomości

      Zobacz więcej

      Najczęściej czytane

      DZ poleca

      Wideo