Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Dlaczego warto filtrować wodę?

(lb)
sfera pr
Picie wody z kranu to trend, który staje się coraz bardziej popularny. Mimo że jest ona czystsza niż kiedyś, nadal zawiera chlor. Może on niekorzystnie wpłynąć na smak wody, a tym samym przyrządzanych na jej bazie potraw. Niefiltrowana woda posiada także inne nieprzyjemne właściwości, m.in. pozostawia ciemny nalot na kubku po herbacie.

Aby woda była delikatna i zachowała główne walory zdrowotne, należy ją umiejętnie filtrować. Dzięki wyzbyciu się nieprzyjemnego dodatku gorzkiego chloru nasze potrawy będą miały lepszy smak, zachowując przy tym swoje cenne wartości odżywcze.

To samo tyczy się napojów – kawy, koktajli owocowych, zimnych smoothies oraz lemoniady. Ugotowane na bazie takiej wody kasze i ryż nie wchłoną razem z nią nieprzyjemnych zapachów i nie popsują smaku głównego elementu obiadu.

Filtrowana woda jest szczególnie zalecana dla kobiet w ciąży oraz karmiących piersią, które w tym okresie wymagają szczególnej opieki i odpowiedniego nawodnienia. Filtry pozwalają również na zmiękczanie wody, co przekłada się na mniejszą ilość osadzającego się kamienia, nie pozbawiając jej przy tym cennych jonów wapnia i magnezu.

Floyd Mayweather Jr vs. Manny Pacquiao 2015 na żywo transmisja online

Jak będą otwarte sklepy w majówkę

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Materiał oryginalny: Dlaczego warto filtrować wodę? - Express Ilustrowany