Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Najlepsze przepisy na orzeźwiające koktajle na lato. Jak zrobić pyszny koktajl? [PRZEPISY]

MAO
Koktajl truskawkowy PRZEPIS:70 dag truskawek2 duże opakowania śmietany 12 proc.1/2 szklanki mlekaKilka łyżek cukruTruskawki umyć i pozbawić szypułek. Zmiksować blenderem w dużym i wysokim naczyniu. Dodać śmietanę, mleko i cukier. Wymieszać łyżką. Koktajl przelać do szklanego dzbanka i włożyć do lodówki na minimum 2-3 godziny. Podawać schłodzony. Można dołożyć świeże listki mięty - będzie bardziej świeży i aromatyczny.
Koktajl truskawkowy PRZEPIS:70 dag truskawek2 duże opakowania śmietany 12 proc.1/2 szklanki mlekaKilka łyżek cukruTruskawki umyć i pozbawić szypułek. Zmiksować blenderem w dużym i wysokim naczyniu. Dodać śmietanę, mleko i cukier. Wymieszać łyżką. Koktajl przelać do szklanego dzbanka i włożyć do lodówki na minimum 2-3 godziny. Podawać schłodzony. Można dołożyć świeże listki mięty - będzie bardziej świeży i aromatyczny. MAO
Koktajle owocowe na lato: Kiedy za oknem upał i nic się nie chce, dobrze jest zrobić sobie zimny koktajl. Prosty w przygotowaniu, zimny i orzeźwiający koktajl, pozwoli wam przetrwać letnie, gorące dni. ZOBACZCIE NAJLEPSZE PRZEPISY NA ORZEŹWIAJĄCE KOKTAJLE

Koktajl truskawkowy PRZEPIS:

70 dag truskawek
2 duże opakowania śmietany 12 proc.
1/2 szklanki mleka
Kilka łyżek cukru

Truskawki umyć i pozbawić szypułek. Zmiksować blenderem w dużym i wysokim naczyniu. Dodać śmietanę, mleko i cukier. Wymieszać łyżką. Koktajl przelać do szklanego dzbanka i włożyć do lodówki na minimum 2-3 godziny. Podawać schłodzony. Można dołożyć świeże listki mięty - będzie bardziej świeży i aromatyczny.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW:

Koktajle owocowe na upał! Jak je zrobić? [PRZEPISY NA KOKTAJLE]

Koktajl z arbuza i banana PRZEPIS:

4 dojrzałe banany (powinny mieć już brązową skórkę, wtedy będą słodkie)
1/4 średniej wielkości arbuza
1/2 limonki
Kilka łyżek cukru
Kilka listków świeżej mięty

Banany obrać ze skóry i pokroić na mniejsze kawałki. Wrzucić do wysokiego naczynia i zmiksować blenderem na gładką masę. Arbuza wykroić i wyjąć pestki. Pokroić na mniejsze kawałki, dorzucić do zmiksowanych bananów i znów zmiksować. Dodać cukier i sok z połówki limonki. Uwaga, przed przekrojeniem limonkę dobrze jest wymasować dłonią na blacie. Łatwiej puści sok. Na koniec całość wymieszać łyżką. Przelać do szklanego dzbanka i wstawić do lodówki. Koktajl powinien się chłodzić przynajmniej 2-3 godziny. Podawać w wysokich szklankach z listkami świeżej mięty.

Koktajl z mango PRZEPIS:

1 dojrzałe mango
1 limonka
1 puszka mleczka kokosowego (200 ml)
1/2 szklanki soku jabłkowego

Mango obrać i pokroić w kostkę. Włożyć do wysokiego naczynia, a następnie zmiksować blenderem. Dodać sok z limonki (uprzednio wymasowanej, aby dobrze puściła sok) i sok jabłkowy. Na koniec dolać mleczko kokosowe. Całość wymieszać blenderem na niskich obrotach. Koktajl przelać do szklanego dzbanka i wstawić do lodówki na minimum 2-3 godziny.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!