Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przepis na Śląskie. Już w czwartek debata w DZ

Paweł Szałankiewicz, Janusz Szymonik
Perspektywa finansowa UE na lata 2014-20 kładzie nacisk właśnie na nowe technologie. Jak te pieniądze "ugryźć"? Kto skorzysta z obecnej transzy  funduszy unijnych? Zapraszamy na debatę Dziennika Zachodniego pt. Przepis na Śląskie.
Perspektywa finansowa UE na lata 2014-20 kładzie nacisk właśnie na nowe technologie. Jak te pieniądze "ugryźć"? Kto skorzysta z obecnej transzy funduszy unijnych? Zapraszamy na debatę Dziennika Zachodniego pt. Przepis na Śląskie.
W jakim kierunku powinna zmierzać śląska gospodarka? Zapraszamy na debatę Dziennika Zachodniego z udziałem marszałka województwa, Wojciecha Saługi.

Chcecie poznać plany rozwoju regionalnego na najbliższe lata? Przyjdźcie w najbliższy czwartek do siedziby redakcji "Dziennika Zachodniego" na debatę o przyszłości województwa śląskiego. Szczególnie gorąco zapraszamy na nią samorządowców.
Kilka dni temu w wypowiedzi dla DZ marszałek Saługa mówił, że jeśli chcemy utrzymać pozycję województwa śląskiego, jako wiodącego regionu w Polsce, musimy dobrze zdiagnozować sytuację, w jakiej się znajdujemy. I zachęcał do debaty. Właśnie podczas czwartkowej konferencji nadarzy się ku temu okazja.

W czasie debaty chcemy porozmawiać o nowoczesnych technologiach, synergii nauki z biznesem, które są szansą na gospodarczy rozwój województwa. Wraz z naszymi gośćmi spróbujemy odpowiedzieć na pytanie, w jakim kierunku powinna zmierzać nasza gospodarka, a marszałek zdradzi "Przepis na Śląskie" - program rozwoju regionu.

Perspektywa finansowa UE na lata 2014-20 kładzie nacisk właśnie na nowe technologie. Jak te pieniądze "ugryźć"? Kto skorzysta z obecnej transzy funduszy unijnych?

Z pewnością wiele wyjaśni nam zaproszona na debatę Małgorzata Staś, dyrektor Wydziału Rozwoju Regionalnego Urzędu Marszałkowskiego.

Prelegentami naszej konferencji będą także: Roman Trzaskalik, prezes Parku Naukowo-Technologicznego Euro Centrum; Paweł Podsiadło z Euro Centrum; prof. Jacek Szołtysek z Uniwersytetu Ekonomicznego; prof. Marek Gzik z Politechniki Śląskiej; prof. Sławomira Kyrcz-Krzemień z Uniwersytetu Medycznego; Bogdan Fiszer, prezes Conbelts SA, oraz Gabriela Lenartowicz, wicewojewoda śląski.

Zapraszamy wszystkich zainteresowanych debatą w czwartek, 16 lipca, o godz. 9.30 do Media Centrum w Sosnowcu, przy ul. Baczyńskiego 25A (siedziba "Dziennika Zachodniego").


*Wybierz się na wycieczkę do nowego Muzeum Śląskiego ZOBACZ ZDJĘCIA i WIDEO]
*Dopalacz Mocarz zabija kolejne ofiary. Jest najsilniejszy i najgroźniejszy
*Przepis na leczo SPRAWDZONY I NAJSZYBSZY
*Śląska STREFA AGRO - nie tylko dla rolników. ZOBACZ KONIECZNIE
*Śląska STREFA BIZNESU - wszystko o pieniądzach. ZOBACZ KONIECZNIE
*Śląsk Plus. Górny Śląsk jest piękny ZDJĘCIA INTERAKTYWNE

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Jak działają oszuści - fałszywe SMS "od najbliższych"

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Przepis na Śląskie. Już w czwartek debata w DZ - Dziennik Zachodni