Wiśniówka PRZEPIS - najlepszy przepis na wiśniówkę:
Przepis na nalewkę wiśniową - składniki:
Na każdu kilogram wiśni - jeden kilogram cukru, 0,5 kilograma spirytusu i 0,5 litra wódki.
Sposób przygotowania:
Wiśnie zalać spirytusem i zostawić na trzy tygodnie. Po trzech tygodniach odlać roztwór soku z wiśni ze spirytusem, a wiśnie zasypać cukrem i znów odstawić na trzy tygodnie, od czasu do czasu mieszając, żeby cukier ładnie wymieszał się z owocami. Po trzech tygodnika znów odlać sok i zalać wiśnie wódką i znowu zostawić (na trzy tygodnie). Po upływie trzech tygodni wiśnie odcedzić, wszystkie trzy roztwory razem wymieszać i zostawić jeszcze na kilka dni żeby się ładnie połączyły.
*Wybierz się na wycieczkę do nowego Muzeum Śląskiego ZOBACZ ZDJĘCIA i WIDEO]
*Dopalacz Mocarz zabija kolejne ofiary. Jest najsilniejszy i najgroźniejszy
*Przepis na leczo SPRAWDZONY I NAJSZYBSZY
*Śląska STREFA AGRO - nie tylko dla rolników. ZOBACZ KONIECZNIE
*Śląska STREFA BIZNESU - wszystko o pieniądzach. ZOBACZ KONIECZNIE
*Śląsk Plus. Górny Śląsk jest piękny ZDJĘCIA INTERAKTYWNE
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?