Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Tradycyjny śląski obiad [ZOBACZ, JAK GO ZROBIĆ]

Joanna Oreł
Rosół z nudlami, modro kapusta, kluski śląskie i tradycyjne rolady, a na koniec kołocz z posypką - to jest tradycyjny śląski obiad, jaki uczyli się przygotować uczestnicy warsztatów kulinarnych Śląsk od Kuchni, które odbyły się w Rudzie Śląskiej-Czarnym Lesie.

Inicjatorkami wielkiego gotowania, w ramach projektu Śląsk od Kuchni były rudzianki - Małgorzata Hadała oraz Magdalena Nieradzik.

- Jesteśmy zafascynowane Śląskiem - jego kulturą, obyczajami, a że uwielbiamy gotować, to również kuchnią - twierdzi Małgorzata Hadała, współinicjatorka warsztatów kulinarnych, które odbyły się w Rudzie Śląskiej.

Wszyscy kucharze korzystali oczywiście z przepisów i porad doświadczonych gospodyń - dla nich kuchnia śląska jest czymś naturalnym.

*Codziennie rano najświeższe informacje z woj. śląskiego prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!