Pośmiertny pomnik na Facebooku. Nowe ustawienia już dostępne...

    Pośmiertny pomnik na Facebooku. Nowe ustawienia już dostępne w Europie

    Sauer

    Dziennik Zachodni

    Dziennik Zachodni

    Legacy contact to "opcja" w ustawieniach konta, dzięki której użytkownik portalu społecznościowego Facebook, może wskazać osobę, która
    1/6
    przejdź do galerii

    Legacy contact to "opcja" w ustawieniach konta, dzięki której użytkownik portalu społecznościowego Facebook, może wskazać osobę, która po jego śmierci będzie zarządzać jego kontem na portalu ©newsroom.fb.com

    Do tej pory tylko użytkownicy Facebooka w Stanach Zjednoczonych, mogli wskazać osoby, które po śmierci danego użytkownika portalu społecznościowego, mogły zarządzać jego kontem tworząc w ten sposób memoriał lub pomnik dla zmarłej osoby. Teraz "opcja" w ustawieniach profilu jest także dostępna w Europie.
    Legacy contact to "opcja" w ustawieniach konta, dzięki której użytkownik portalu społecznościowego Facebook, może wskazać osobę, która po jego śmierci będzie zarządzać jego kontem na portalu. W ten sposób rodzina lub przyjaciele mogą stworzyć stronę poświęconą pamięci zmarłej osoby.

    Osoba upoważniona do zarządzania kontem osoby zmarłej oprócz tego, że tworzy miejsce pamięci ma dostęp do archiwum postów, zdjęć. Może także odpowiadać na wiadomości od osób, które już po śmierci użytkownika dodały go do grona znajomych, a także aktualizować zdjęcia na profilu i umieszczać nowe posty. Wszystko jest jednak opatrzone informacją, że jest to konto poświęcone pamięci osobie zmarłej. Upoważniony użytkownik nie ma jednak dostępu do prywatnych wiadomości, wymienianych między znajomymi przed śmiercią właściciela konta.

    Żeby przyjaciel tudzież rodzina miała dostęp do konta wcześniej użytkownik musi wskazać osobę, którą upoważnia po śmierci do zarządzania kontem.

    Aplikacja jest uruchamiana z chwilą gdy Facebook otrzyma informację o śmierci danego użytkownika. Wcześniej jednak użytkownik musi wybrać taką opcję w ustawieniach, wówczas wysyłana jest automatyczna prywatna wiadomość do wyznaczonej przez użytkownika osoby. Jeśli zaś użytkownik nie chce by po jego śmierci, ktoś miał dostęp do jego konta, może wnioskować do Facebooka o trwałe usunięcie konta po jego śmierci.

    Dostęp do aplikacji od dawna mają użytkownicy portalu w Stanach Zjednoczonych, od niedawna także taką możliwość mają użytkownicy w Wielkiej Brytanii.


    *Wybieramy Dziewczynę Lata 2015 ZGŁOŚ SIĘ i ZAGŁOSUJ NA KANDYDATKĘ
    *Nowy sklep IKEA powstanie w Zabrzu
    *Burza na Śląsku i Zagłębiu. Po burzy Rydułtowy wyglądają jak po wojnie ZDJĘCIA + WIDEO
    *Przepis na leczo SPRAWDZONY I NAJSZYBSZY
    *Program Rolnik szuka żony 2: Rolniczka Anna będzie gwiazdą
    *Plebiscyt Fotolato 2015 WYGRAJ FANTASTYCZNE NAGRODY
    *Erotyczna bielizna i gadżety z Zabrza podbijają rynek w Arabii Saudyjskiej

    Czytaj także

      Komentarze

      Dodajesz komentarz jako: Gość

      Dodając komentarz, akceptujesz regulamin forum

      Liczba znaków do wpisania:

      zaloguj się

      Najnowsze wiadomości

      Zobacz więcej

      Najczęściej czytane

      DZ poleca

      Wideo

      Gry On Line - Zagraj Reklama