Składniki:
1,5 kg ogórków
1 pęczek kopru najlepiej z korzonkami
6 ząbków czosnku
kilka liści chrzanu lub kawałek korzenia chrzanu
łyżka soli na każdy litr wody
Sposób przygotowania:
Ogórki umyć, wsadzić ciasno do słoika, dodać do nich koper, dużo chrzanu, ewentualnie czosnek. Zagotować posoloną wodę (na jeden litr wody, duża łyżka soli), przestudzić i zalać nią słoik z ogórkami.
*Wybieramy Dziewczynę Lata 2015 ZGŁOŚ SIĘ i ZAGŁOSUJ NA KANDYDATKĘ
*Pożar gigantycznej hali w Zawierciu NOWE ZDJĘCIA I WIDEO
*Deep Sound Music Festival 2015 w Ogrodzieńcu MEGAGALERIA ZDJĘCIOWA
*Przepis na leczo SPRAWDZONY I NAJSZYBSZY
*Co z tym prądem? IKEA, Galeria Katowicka, 3 Stawy oszczędzają na świetle, przemysł wyłącza oddziały
*Erotyczna bielizna i gadżety z Zabrza podbijają rynek w Arabii Saudyjskiej
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?