Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Trzy osoby z woj. śląskiego w nowej, czwartej edycji Hell's Kitchen [GALERIA UCZESTNIKÓW]

KAP
Hell's Kitchen 4. Wojciech Modest Amaro, prowadzący program
Hell's Kitchen 4. Wojciech Modest Amaro, prowadzący program Polsat
We wtorek 8 września w Polsacie zacznie się emisja nowego sezonu show kulinarnego Hell's Kitchen. Wśród uczestników są: Monika Kumor z Koziegłów, Karol Fijołek z Wisły i Adam Ignasiak z Rudy Śląskiej

We wtorek 8 września startuje czwarta edycja najbardziej piekielnego show kulinarnego w Polsce. - To będzie najlepsza pod względem kulinarnym edycja "Hell's Kitchen" - zapewnia szef Wojciech Modest Amaro, pochodzący z Sosnowca szef kuchni, właściciel jedynej w Polsce restauracji nagrodzonej gwiazdką Michelina - Atelier Amaro.

Wśród uczestników tego show są trzy osoby z województwa śląskiego: Monika Kumor z Koziegłów (powiat myszkowski), Karol Fijołek z Wisły oraz Adam Ignasiak z Rudy Śląskiej.

Czternaścioro uczestników podzielonych na dwie drużyny: niebieską i czerwoną, już 8 września o godzinie 20:05 w Polsacie, rozpocznie piekielną walkę o 100 tysięcy złotych i pracę w Atelier Amaro. Wśród uczestników są zarówno zawodowcy, jak i amatorzy. Łzy, pot, a nawet krew będą nieodłącznym elementem każdego odcinka!

DRUŻYNA CZERWONA:
Monika Kumor - Koziegłowy - 25 lat
Absolwentka prawa i matka 15-miesięcznego synka. Gotuje z zamiłowania, ale nigdy nie robiła tego zawodowo. Wielka fanka Gordona Ramsaya, którego podziwia za kreatywność i pewność siebie.

Anna Błaszkiewicz - Wrocław - 25 lat
Blogerka kulinarna. Na co dzień tworzy ceramikę użytkową i jest wolontariuszką. Bardzo lubi rywalizację i jest pewna siebie. Jej ulubionym szefem kuchni jest Hugh Fearnley-Whittingstall.

Emilia Domaradzka - Kraków - 19 lat
Studentka pielęgniarstwa. Gotuje, bo lubi. W wolnym czasie jeździ na rolkach, czyta i zajmuje się wizażem. Potrafi mówić w śląskiej gwarze. Fanka kuchni polskiej i śródziemnomorskiej. Najmłodsza uczestniczka "Piekielnej Kuchni".

Justyna Kołcon - 25 lat - Poznań
Na co dzień zajmuje się wychowywaniem 15-miesięcznej córeczki, a w weekendy pracuje jako baristka w kawiarni. Niezwykle ambitna i zorganizowana. Wierzy, że może wygrać "Hell's Kitchen". W kuchni nie toleruje półproduktów , mrożonek i kostek rosołowych.

Katarzyna Chudzicka - 25 lat - Ząbkowice Śląskie
Amatorka gotowania. Na co dzień jest kelnerką. Uczy się grać na perkusji, trenowała przez sześć lat karate, a obecnie jej pasją jest bieganie. Lubi rywalizować. Podczas gotowania często zapomina o soli. Obecnie mieszka i pracuje w Niemczech.

Malwina Kurlenda - 21 lat - Toruń
Wspólnie z mamą pracuje w firmie cateringowej. Interesuje się fitnessem. Nie toleruje chamstwa. Jest przebojowa, ale czasem roztrzepana. Nie radzi sobie z krytyką. Jej największym osiągnięciem jest bycie niezależną.
Paulina Makarska - 31 lat - Białystok
Pracuje w urzędzie marszałkowskim i prowadzi małą firmę cateringową. Gotowanie jest jej największą pasją. Rywalizacja mobilizuję ją i powoduje, że stara się być jeszcze lepsza we wszystkim co robi. Nie lubi odtwarzać przepisów 1:1 i nie radzi sobie z deserami.

DRUŻYNA NIEBIESKA:
Adam Ignasiak - 26 lat - Ruda Śląska
Na co dzień sprzedaje artykuły BHP. Nigdy nie gotował zawodowo. Wielki fan Górnika Zabrze. Jego cała rodzina wyemigrowała do Irlandii. On postanowił jednak zostać w Polsce i tutaj ułożyć sobie życie. Lubi być w centrum zainteresowania i jest nieprzewidywalny. Skończył technikum gastronomiczne.

Adam Włodarczyk - 25 lat - Poznań
Od trzech lat pracuje w gastronomii. Obecnie na stanowisku młodszego kucharza w jednej z poznańskich restauracji. Gra na kilku instrumentach muzycznych, m.in. gitarze, klawiszach i perkusji. Nigdy nie rozstaje się z sziszą, którą zabrał także do programu. Ambitny i pracowity.

Damian Marchlewicz - 25 lat - Łódź
Odkąd pamięta jego największą pasją było gotowanie. Studiował technologię żywienia. Miał okazję pracować w kuchni, ale niedawno swoje życie związał z fundacją, która pomaga młodym osobom w zdobywaniu doświadczenia zawodowego. Jest bardzo spokojny i dokładny. Ma nadzieję, że dzięki programowi ponownie zacznie zajmować się gotowaniem i odzyska utraconą pasję.

Karol Fijołek - 26 lat - Wisła
Pracuje na stanowisku kucharza w renomowanej restauracji w Wiśle, gdzie wspólnie z kolegą tworzą menu i serwują dania. Jest bardzo ambitny i pewny siebie. W wolnych chwilach rysuje, szkicuje i jeździ na rowerze. Interesuje się psychologią. Od trzech miesięcy szczęśliwie zakochany.

Marcin Wodziński - 42 lata - Łódź
Właściciel pizzerii w Łodzi. Szczęśliwy mąż i ojciec dwójki dzieci - 15-letniego syna i 20-letniej córki. W programie najbardziej chciałby rozwinąć kulinarne umiejętności. Jest pewny siebie. Bywa nerwowy. Najstarszy uczestnik czwartej edycji "Hell's Kitchen".

Mateusz Grzędziński - 29 lat - Wrocław
Pracował w restauracji jako kucharz, menager, kelner, a czasem także dostawca. Zawodnik wrocławskiej drużyny futbolu amerykańskiego "Outlaws Wrocław". Ojciec dwójki dzieci. Jest pracowity, kreatywny i zaradny. Świetnie odnajduje się w roli lidera grupy. Jego autorytetem wśród kucharzy jest Gennaro Contaldo. Myśli o założeniu kanału kulinarnego na YouTube. Ze względu na podobieństwo do prezentera Macieja Dowbora w programie dostał przydomek Dowbor.

Piotr Schroeder - 31 lat - Gdańsk
Gotowania nauczył się od rodziców. Uwielbia gotować, przede wszystkim dla swoich dzieci - 18-miesięcznej córeczki oraz 3-letniego synka. Obecnie jest specjalistą do spraw prawnych w Gdańsku. Gra w piłkę nożną i śpiewa w amatorskim chórze. Obok Davida Beckhama jego drugim największym idolem jest Wojciech Modest Amaro.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!