Ważne
    Poręba: Zawrzały kotły pełne ziemniaków [ZDJĘCIA]

    Poręba: Zawrzały kotły pełne ziemniaków [ZDJĘCIA]

    Monika Ziółkowska - Wnuk

    Dziennik Zachodni

    Aktualizacja:

    Dziennik Zachodni

    Poręba: Zawrzały kotły pełne ziemniaków [ZDJĘCIA]
    1/18
    przejdź do galerii
    Dziś na terenie Miejskiego Ośrodka Sportu i Rekreacji w Porębie, w dwóch największych na świecie żeliwnych kotłach uprażono pół tony ziemniaków. Wszystko to w ramach 10. edycji Światowego Festiwalu Prażonek.
    Tradycja prażenia ziemniaków, boczku, cebuli i kiełbasy sięga 200 lat i znana jest w całej okolicy.

    Podczas festiwalu rozdano ponad 1000 porcji ziemniaczanego przysmaku. Na jeden kociołek zużyto 160 kilogramów ziemniaków, 25 kilogramów kiełbasy, 15 kilogramów boczku, 15 kilogramów cebuli, 3 duże główki kapusty oraz pieprz i sól.




    *Plebiscyt Młoda Para 2012 ZOBACZ ZDJĘCIA KANDYDATÓW
    *Budowa dworca w Katowicach: Hala, perony ZDJĘCIA i WIDEO
    *Debata o Śląsku: Semka kontra Smolorz ZDJĘCIA i WIDEO

    Codziennie rano najświeższe informacje z woj. śląskiego prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera


    Czytaj także

      Komentarze

      Dodajesz komentarz jako: Gość

      Dodając komentarz, akceptujesz regulamin forum

      Liczba znaków do wpisania:

      zaloguj się

      Najnowsze wiadomości

      Zobacz więcej

      Najczęściej czytane

      DZ poleca

      Wideo

      Gry On Line - Zagraj Reklama