18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Znamy finalistów MasterChef. Kinga Paruzel ze Śląska w finale programu!

Witold Stech
Witold Stech
TVN/alebabka.blogspot.com
Polska edycja kulinarnych zmagań amatorów zbliża się do końca. W finale programu MasterChef, w którym do wygrania jest 100 tys. zł i możliwość wydania własnej książki kucharskiej, znalazła się trójka zawodników. Wśród nich reprezentantka Śląska, Kinga Paruzel ze Zbrosławic. Finał już w najbliższą niedzielę, 25 listopada.

Polska edycja światowego hitu MasterChef (program nadano w 35 krajach) zbliża się do końca. Tysiące zawodników stawiło się na castingu, najlepsi otrzymali możliwość zaprezentowania swoich możliwości podczas dalszych faz programu. Zadanie niełatwe - walczyli z konkurentami, czasem oraz, a może przede wszystkim, presją jury, w którym zasiedli: słynna restauratorka Magda Gessler, urodzony we Francji doświadczony szef kuchni Michel Moran oraz zwyciężczyni programu "Gotuj o wszystko" Anna Starmach.

W najbliższą niedzielę czeka nas finał programu. Na placu boju pozostała już tylko trójka zawodników: Miłosz Wyrwicz, Kinga Paruzel i Basia Ritz. I, tu dobra wiadomość - nie odbędzie się bez śląskich akcentów. 31-letnia Kinga jest mieszkanką Zbrosławic, a pochodzi z Tarnowskich Gór. Reprezentantka naszego województwa od pięciu lat jest mężatką, pracuje w rodzinnej, pokoleniowej firmie fotograficznej (istnieje od 1929 r.), w której obsługuje urządzenie druku wielkoformatowego - plotter. Z wykształcenia jest magistrem turystyki. Prowadzi też własny blog kulinarny **

alebabka.blogspot.pl

**. Czy ma szanse na wygraną? Umiejętności na pewno jej nie brakuje i nie raz już zadziwiła jury programu.

W finałowym odcinku trójka uczestników będzie musiała przygotować iście królewską ucztę w zamku w Niepołomicach. Zadanie będzie polegało na przygotowaniu menu składającego się z trzech potraw: apetycznej przystawki, perfekcyjnego dania głównego i wyśmienitego deseru. W tej konkurencji uczestnicy mają pełną dowolność. W spiżarni znajdą mnóstwo produktów, takich jak: kapłony, gęsi, mięso wołowe, cielęce, wieprzowe i baranie oraz mięso z jelenia, sarny, dzika, ozory i wiele innych składników - czytamy na tvnplayer.pl. Finał będzie można zobaczyć również na stronie internetowej programu: KLIKNIJ TUTAJ


*Zniewalający wystrój restauracji Kryształowa Magdy Gessler ZOBACZ ZDJĘCIA i WIDEO
*Wszystkie barwy Niepodległości w obiektywach reporterów Dziennika Zachodniego ZDJĘCIA
*Euforia na koncercie Kultu w Spodku [ZDJĘCIA i WIDEO]

Codziennie rano najświeższe informacje z woj. śląskiego prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!