Miketa jest dyrektorem Cechu Rzeźników i Wędliniarzy w katowickiej izbie . Cech od wielu miesięcy zabiega o wpisanie krupnioka na listę produktów chronionych przez UE.
Siedzibą Stowarzyszenia zostały Katowice. Jego trzon tworzą wędliniarze z województw opolskiego i śląskiego.
Krupniok śląski: z cebulką i skwarkami czy bez? [STWÓRZ RECEPTURĘ]
*Niesamowity Dreamliner w Pyrzowicach ZOBACZ ZDJĘCIA i WIDEO
*Zniewalający wystrój restauracji Kryształowa Magdy Gessler ZOBACZ ZDJĘCIA i WIDEO
*HC GKS Katowice od szatni ZOBACZ ZDJĘCIA TYLKO W DZ
*Ślązacy zazdroszczą Katalończykom autonomii: prawda czy fałsz? [CZYTAJ I SKOMENTUJ]
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?