Najlepsze Beskidzkie Krepliki? Tylko z powidłami i na smalcu

    Najlepsze Beskidzkie Krepliki? Tylko z powidłami i na smalcu

    KLM

    Dziennik Zachodni

    Aktualizacja:

    Dziennik Zachodni

    Krepliki, czyli pączki

    Krepliki, czyli pączki ©ARC Dziennik Zachodni

    Po raz ósmy konkurs Stowarzyszenie Imko Wisełka ogłasza konkurs na "Najlepsze Beskidzkie Krepliki". O tytuł mogą się ubiegać osoby fizyczne, domy wczasowe, stowarzyszenia, restauracje oraz szkoły.
    Krepliki, czyli pączki

    Krepliki, czyli pączki ©ARC Dziennik Zachodni

    - Jedynym warunkiem udziału w konkursie jest to, aby krepliki były zrobione według beskidzkiej receptury, czyli tylko i wyłącznie z powidłami, smażone na smalcu i z dodatkiem spirytusu - przypomina Paweł Brągiel prezes stowarzyszenia.

    W tym roku, podobnie jak w minionych latach, sponsorzy ufundowali cenne nagrody w postaci m.in. sprzętu AGD. Zgłoszenia do udziału w konkursie przyjmowane są do 5 lutego pod nr tel. 502 648 501 lub drogą mailową na adres: imko@wisla.pl.

    Rozstrzygnięcie konkursu nastąpi 7 lutego w Tłusty Czwartek w Wiśle.




    *Michał Smolorz nie żyje ZDJĘCIA I WIDEO Z POGRZEBU
    *Dramatyczny pożar kościoła w Orzeszu-Jaśkowicach [UNIKATOWE ZDJĘCIA I WIDEO]
    *Ogólnopolski Ranking Szkół Ponadpodstawowych 2013 SPRAWDŹ NAJLEPSZE LICEA I TECHNIKA
    *Horoskop na 2013 rok ZOBACZ, CO MÓWIĄ KARTY

    Codziennie rano najświeższe informacje z woj. śląskiego prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera

    Czytaj także

      Komentarze

      Dodajesz komentarz jako: Gość

      Dodając komentarz, akceptujesz regulamin forum

      Liczba znaków do wpisania:

      zaloguj się

      Najnowsze wiadomości

      Zobacz więcej

      Najczęściej czytane

      DZ poleca

      Wideo

      Gry On Line - Zagraj Reklama