Chudniesz-Wygrywasz: Zdobądź nagrodę marca [KONKURS...

    Chudniesz-Wygrywasz: Zdobądź nagrodę marca [KONKURS KULINARNY]

    Konrad Gaca

    Dziennik Zachodni

    Aktualizacja:

    Dziennik Zachodni

    Iwona Pavlović ambasadorka Gaca System, pod okiem Konrada Gacy schudła 18 kg
    1/3
    przejdź do galerii

    Iwona Pavlović ambasadorka Gaca System, pod okiem Konrada Gacy schudła 18 kg ©Agnieszka Kozłowska/Gaca Centrum

    To ostatnia szansa na przyłączenie się do walki o nagrody w ramach marcowej edycji konkursu "Chudnij ze smakiem". Za tydzień zaprezentujemy najlepsze przepisy, których autorzy przez 28 dni będą mogli za darmo korzystać z programu dietetyczno-treningowego Gaca System i zyskają szansę walki o nagrodę główną konkursu.
    W tym miesiącu czekamy na zdrowe przepisy dań, które wśród swoich składników mają jajka. Metody ich przyrządzenia mogą być przeróżne; ważne, żeby były zgodne z założeniami Gaca System. Jeden z wielu sposobów przygotowania dania z jajek prezentujemy poniżej. Ten przepis dostaliśmy od Iwonki Pavlović, ambasadorki Gaca System.

    Znakomita tancerka jest jedną z tysięcy osób, które przekonały się o skuteczności programu. Jak wiele innych osób, Iwonka zmagając się z nadwagą, sprawdzała na sobie wiele tzw. cudownych diet i jak to zwykle bywa, nawet jeśli dawały one krótkotrwałe efekty, to po pewnym czasie nadwaga wracała ze zdwojoną siłą, a w jej garderobie pojawiało się coraz więcej ubrań w rozmiarach 40 i 42.
    Wtedy zdecydowała się zaufać programowi. Regularnie przyjeżdżała do Lublina na konsultacje i treningi. Idealnie stosowała się do zasad programu. Realizując Gaca System, schudła 18 kilogramów i nadal z miesiąca na miesiąc poprawia swoją formę.

    Obecnie przynajmniej raz w miesiącu przyjeżdża do naszego centrum, aby - jak sama mówi - doładować akumulatory. Właśnie w ten poniedziałek będzie z nami na wykładzie dla osób chcących rozpocząć swoją przygodę z Gaca System. Jeśli więc chcecie poznać Iwonkę nie tylko od strony odchudzania, ale również jako osobę, to zapraszam na 19. 30 do Gaca Centrum w Lublinie.

    Jednym z setek dań, jakie mogą nam pomóc w utrzymaniu szczupłej sylwetki, mogą być prezentowane obok tymbaliki. Jajka dostarczają naszemu organizmowi: białko, witaminy A, D, E, K oraz B2 i B12, a także lecytynę, która wpływa na prawidłowe funkcjonowanie mózgu, układu nerwowego i serca oraz pomaga organizmowi w gospodarce cholesterolem, tudzież luteinę, która korzystnie wpływa na wzrok. Inne składniki dania także powinny nam wyjść na zdrowie. Marchew sprawia, że podnosi się nasza odporność, obniża poziom cholesterolu oraz dzięki obecności beta-karotenu walczy z wolnymi rodnikami. Pietruszka sprawdza się natomiast w łagodzeniu problemów z układem trawienia i układem moczowym, ma także działanie odkażające.

    Przygotowując tymbaliki, nie zapomnijmy także o dodaniu dwóch ząbków czosnku, naturalnego antybiotyku, nieocenionego w dniach takich jak obecne, gdy pogoda nas nie rozpieszcza i jesteśmy wyjątkowo podatni na różnego rodzaju infekcje.

    Konrad Gaca
    prezes Stowarzyszenia Walki z Otyłością, specjalista żywieniowy, trener klasy Master Propta


    Konkurs dla Czytelników Wygraj atrakcyjne nagrody

    1}Wybierz, co chcesz i przygotuj danie

    Składnik GŁÓWNY: jajka

    Składniki dodatkowe: warzywa świeże lub suszone owoce świeże lub suszoneryba świeża lub mrożona mięso: wołowina, wieprzowina cielęcina kurczak indyk grzyby jogurt kefir mleko cukier brzozowy bakalie miód mąki: gryczana, kukurydziana, orkiszowa, owsiana, ryżowa, sojowa, żytnia płatki: owsiane, żytnie, orkiszowe, kukurydziane otręby: owsiane, żytnie olej lniany, rzepakowy, oliwa z oliwek przyprawy i zioła świeże lub suszone bez soli kiełki drożdże żelatyna

    Sposób przyrządzania: każdy oprócz: smażenia i dodawania soli oraz cukru.

    2}Nagrody miesiąca

    Autor najlepszego przepisu miesiąca otrzyma w nagrodę bezpłatny, 28-dniowy, indywidualnie opracowany żywieniowo-treningowy program odchudzający oraz wsparcie motywacyjne. Usługa będzie dostępna przez nowoczesny system wideokonferencji na platformie www.sos-odchudzanie.pl. Wyróżnienie miesiąca będzie przepustką do walki o nagrodę główną.

    3}Nagroda główna

    3 tysiące zł i tytuł Mistrza Zdrowego Gotowania
    Otrzyma go autor przepisu wybranego przez kapitułę, w składzie: Konrad Gaca, znany polski kucharz, przedstawiciel grupy Polskapresse.

    TYMBALIKI Z JAJEM wg przepisu Iwony Pavlović

    Składniki: 1 korpus drobiowy 2 średnie marchewki 2 średnie korzenie pietruszki 4 ziarenka ziela angielskiego 5 ziarenek pieprzu 3 listki laurowe 2 ząbki czosnku 4 gałązki pietruszki naciowej 10 jajek ugotowanych na twardo 8 łyżeczek żelatyny (nie należy używać "żelatyny spożywczej z przyprawami") 1 cytryna do podania

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
    Wywar: Do garnka wrzucamy korpus i zalewamy go wodą. Stawiamy na średnim ogniu i gotujemy. Podczas gotowania łyżką cedzakową zbieramy powstały "szum". Zmniejszamy ogień tak, żeby wywar ledwo się gotował. Po 1,5 godzinie dorzucamy marchew, korzeń pietruszki, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, czosnek i gałązki natki. Gotujemy to dalej na bardzo małym ogniu przez około 2 godziny. Po 2 godzinach zdejmujemy z ognia i przecedzamy, zachowując marchew i pietruszkę. Do osobnego garnka wlewamy 1 litr wywaru, zagotowujemy, zdejmujemy z ognia, dodajemy żelatynę i dokładnie ją rozpuszczamy.

    Tymbaliki: Do 20 plastikowych kubeczków wlewamy po 2 łyżki wywaru z żelatyną i odstawiamy do stężenia w chłodne miejsce. Marchewkę i pietruszkę z wywaru kroimy w drobną kostkę. Gdy galareta stężeje, do każdego z kubeczków wkładamy jajko przekrojone na pół żółtkiem do dołu, trochę marchewki i pietruszki i zalewamy płynnym jeszcze wywarem. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Po stężeniu wyjmujemy ostrożnie tymbaliki z kubeczków, układamy jajkiem do góry i podajemy z kawałkiem cytryny.

    Pisz do nas

    Na propozycje przepisów czekamy do 25.03.2013. Można je nadsyłać:
    mailem: dziennikzachodni@chudniesz-wygrywasz.pl
    lub pocztą na adres:
    Gaca Centrum, ul. Fabryczna 2,
    20-301 Lublin.

    Z grona Czytelników co miesiąc wybierzemy autora najlepszego przepisu.
    Przeczytaj regulamin konkursu na stronie http://www.chudniesz-wygrywasz.pl/aktualnosci/konkurs-kulinarny.
    Organizatorem konkursu i sponsorem nagród jest KM Magnum Sp. z o.o.




    *Ranking szkół nauki jazdy 2013
    *Restauracja Rączka gotuje otwarta ZOBACZ ZDJĘCIA
    *Granica polsko-niemiecka 1922 na Górnym Śląsku [SENSACYJNE ZDJĘCIA]
    *Podziemny dworzec autobusowy w Katowicach działa! [ZDJĘCIA]

    Codziennie rano najświeższe informacje z woj. śląskiego prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera

    Czytaj także

      Komentarze

      Dodajesz komentarz jako: Gość

      Dodając komentarz, akceptujesz regulamin forum

      Liczba znaków do wpisania:

      zaloguj się

      Najnowsze wiadomości

      Zobacz więcej

      Najczęściej czytane

      DZ poleca

      Wideo

      Gry On Line - Zagraj Reklama