Składniki (na 4 osoby)
- 50 dag karkówki
- 2 łyżki mąki pszennej
- tłuszcz do smażenia
- 5 dużych cebul
- 2 ząbki czosnku
- półtorej łyżeczki majeranku
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie
Mięso płuczę, dzielę na cztery kotlety, solę, obtaczam w mące i zrumieniam z obu stron na rozgrzanym tłuszczu, przekładam na talerz. Cebulę obieram, płuczę, drobno kroję i smażę na rozgrzanym tłuszczu do momentu zrumienienia, przekładam do płaskiego garnka, przyprawiam solą pieprzem oraz majerankiem i roztartym czosnkiem, wlewam pół szklanki wody, doprowadzam do wrzenia, kładę kotlety na wierzch, przykrywam pokrywką i duszę na małym ogniu do miękkości około 45 minut. Karkówkę podaję z tłuczonymi ziemniakami i kiszonym ogórkiem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?