Jak grillować? Oto kilka cennych rad
Jak dobrze zrobić grilla? Mówi się, że takie to proste, a tak wcale nie jest. Nie uwierzymy, jeśli powiecie, że nie spotkaliście choć jednej osoby, która nie umie tego zrobić. Bowiem nie dość, że trzeba mieć właściwy sprzęt, to jeszcze tego grilla należy rozpalić, tak aby żar nie zgasł.
Gdy wejdziemy do sklepu ze sprzętem do grillowania, znajdziemy zapewne sporo grillów. Zastanówmy się więc najpierw, jaki chcemy kupić. Są bowiem mobilne, ale są też stacjonarne, małe i duże, proste w obsłudze jak przysłowiowa konstrukcja cepa i nieco skomplikowane. Liczy się też cena. Tańsze grille z marketów szybko się popsują (kosztują kilkanaście złotych). Droższe są pewniejsze i wykonane z lepszych materiałów (są warte nawet kilka tysięcy złotych).
Warto też zwrócić uwagę na kształt rusztu, akcesoria do jego chwytania, liczbę otworków, na których można zaczepić ruszt. A rozpałka? Są jej różne rodzaje, tzw. czekoladki lub podpałki parafinowe i rozpałki w płynie, żelowe. Do wyboru, do koloru.
*Najpiękniejszy Rynek w woj. śląskim jest w... ZOBACZ I ZAGŁOSUJ
*Majówka 2013: Zobacz, jak spędzić wolne dni. DOPISZ SWOJĄ PROPOZYCJĘ
*Matura 2013: Jak przygotować się do matury, jakich pytań się spodziewać, jak znaleźć dobrego korepetytora? ZOBACZ
*Serial Anna German [STRESZCZENIA ODCINKÓW]
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?