Ważne
    BlogerChef: Ostatni półfinał blogerów kulinarnych w...

    BlogerChef: Ostatni półfinał blogerów kulinarnych w Bielsku-Białej [ZDJĘCIA]

    Łukasz Klimaniec

    Dziennik Zachodni

    Aktualizacja:

    Dziennik Zachodni

    BlogerCheff w Bielsku-Białej
    1/25
    przejdź do galerii

    BlogerCheff w Bielsku-Białej ©Łukasz Klimaniec

    BlogerChef w Bielsku-Białej: V półfinał konkursu BlogerChef za nami. Najlepsi kulinarni blogerzy z całej Polski zmierzyli się w Bielsku-Białej w V półfinale konkursu BlogerChef. Każdy musiał przygotować dwa dania i sprawdzić się nie tylko jako kucharz, ale i szef kuchni. ZOBACZ PYSZNE ZDJĘCIA
    CZYTAJ TUTAJ WIĘCEJ O KONKURSIE:
    BLOGERCHEF


    Konkurs BlogerChef adresowany jest do pasjonatów. Priorytetem jest gotowanie. Warunkiem uczestnictwa w konkursie BlogerChef jest prowadzenie kulinarnego bloga przez minimum trzy miesiące.
    Każdy z chętnych zgłaszając się do konkursu BlogerChef wysyłał opisy i zdjęcia dwóch proponowanych przez siebie dań (dania głównego oraz przystawki lub deseru) z załączoną argumentacją - dlaczego właśnie takie. Przygotowanie zestawu dań musiało być możliwe w ciągu 60 minut. Spośród nadesłanych zgłoszeń jury konkursu BlogerChef wybierało siedem najlepszych propozycji, a ósmą wskazywali internauci.

    Autorzy ośmiu najciekawszych przepisów spotykali się w półfinałach, podczas których gotowali "na żywo" dania konkursowe. Spotkania półfinałowe gościły w pięciu polskich miastach - w sobotę 11 maja ostatni półfinał odbył w Bielsku-Białej w restauracji "Dworek". Zielone curry z dorszem, krewetki w mleku kokosowym, babeczki z pastą pandanową - to tylko niektóre z dań, które powstały podczas V półfinału konkursu BlogerChef. Autorskie dania inspirowane były kuchniami Azji.

    - Gdy powstawał projekt przeczuwaliśmy, że zainteresowanie będzie duże, bo ludzi, którzy prowadzą w Polsce blogi kulinarne, jest sporo. Ale to, co się stało, w pewnym momencie nas przerosło. Okazało się, że to ludzie, którzy mają niesamowitą frajdę z gotowania! "Hobby" to za łagodne określenie - mówi Mirek Drewniak, przewodniczący konkursowego jury BlogerChef.

    Blogi kulinarne prowadzą prawnicy, lekarze, farmaceuci, kierowcy ciężarówek. Dla wszystkich to pasja. Bernadetta Jarnot-Manecka z Chełmu Śląskiego jest pracowniczką administracyjną. Pracuje w biurze. Po ośmiu godzinach przychodzi do domu i… gotuje. Swoje przepisy zamieszcza na blogu mojkulinarnypamietnik.blogspot.com.

    - Gotowanie jest dla mnie całym życiem, pasją. Jest odskocznią od życia codziennego - wyznaje. Gotować zaczęła trzy lata temu. Jej przepisy trafiały na różne portale kulinarne. Aż wreszcie zachęcona przez bliskich postanowiła prowadzić własny kulinarny pamiętnik z przepisami.
    1 »

    Czytaj także

      Komentarze

      Dodajesz komentarz jako: Gość

      Dodając komentarz, akceptujesz regulamin forum

      Liczba znaków do wpisania:

      zaloguj się

      Najnowsze wiadomości

      Zobacz więcej

      Najczęściej czytane

      DZ poleca

      Wideo

      Gry On Line - Zagraj Reklama