Szczekocińska kaszanka podbije Paryż

    Szczekocińska kaszanka podbije Paryż

    RP

    Dziennik Zachodni

    Dziennik Zachodni

    Kaszanka pieczona szczekocińska trafiła na listę polskich produktów regionalnych.
    Ten wyrób garmażeryjny, oparty na 19-wiecznej recepturze i w taki sposób przygotowany można spotkać tylko na Jurze Krakowsko-Częstochowskiej. Do jej smakoszy należał podobno król Stanisław August Poniatowski, który często bywał w Szczekocinach. Władze Szczekocin chcą promować kaszankę pieczoną podczas najbliższych Światowych Targów Turystycznych w Paryżu.

    Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych” i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

    Czytaj także

      Komentarze

      Dodajesz komentarz jako: Gość

      Dodając komentarz, akceptujesz regulamin forum

      Liczba znaków do wpisania:

      zaloguj się

      Najnowsze wiadomości

      Zobacz więcej

      Najczęściej czytane

      DZ poleca

      Wideo

      Gry On Line - Zagraj Reklama