Do jajecznicy dla dwóch osób potrzebujemy: 6 jajek, 4 plasterki wędzonego łososia, kilka wiórków masła, kilka łyżeczek startego chrzanu (świeżego lub ze słoiczka), sól i kolorowy pieprz. Każdą jajecznicę robimy na maśle, dlatego pokrojonego na paski łososia przesmażamy na tym tłuszczu. Jajka rozbijamy i roztrzepujemy. Doprawiamy solą i kolorowym, grubo zmielonym pieprzem. Wlewamy na patelnię i smażymy bardzo powoli. Uwaga! Największy błąd przy robieniu jajecznicy to pośpiech. Gotową jajecznicę wykładamy na talerze dekorując chrzanem.
DO POCZYTANIA NA WAKACJE - SŁONECZNE STRONY NA DZIENNIKZACHODNI.PL [WEJDŹ]
ZOBACZ PRZEPIS NA CIASTO Z RABARBAREM [TUTAJ]
ZOBACZ TAKŻE:
PRZEPIS NA CHŁODNIK
*DŁUGOTERMINOWA PROGNOZA POGODY NA LIPIEC 2013
*Sławny śląski aktor Jacenty Jędrusik nie żyje [ZOBACZ NAJLEPSZE ROLE]
*Alarmy bombowe w Polsce i na Śląsku. Sprawcy napisali: WYDAJEMY WYROK ŚMIERCI
*Gwałtowne burze na Śląsku. Dramat mieszkańców Pszczyny, Czechowic i Goczałkowic ZDJĘCIA i WIDEO
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?