Ważne
    Wakacyjny przepis. Dziś zapiekanka z cukinii

    Wakacyjny przepis. Dziś zapiekanka z cukinii

    MAO

    Dziennik Zachodni

    Dziennik Zachodni

    Cukinie obieramy ze skórki. Kroimy na plastry grubości centymetra. Jeśli cukinia ma duże pestki, to je wydłubujemy. Talarki wrzucamy na rozgrzaną patelnię z olejem. Doprawiamy solą, aby zmiękła, i pieprzem. Smażymy do miękkości z obu stron - najlepiej pod przykryciem. Ryż wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu, czyli ok. 18-20 minut. Czosnek obieramy i rozgniatamy ze szczyptą soli. Umytą natkę pietruszki siekamy i mieszamy z czosnkiem. Pomidory kroimy na ćwiartki lub ósemki (wedle uznania). Ser trzemy na tarce na dużych oczkach.

    W dużym naczyniu żaroodpornym lub prodiżu układamy warstwami: ryż i cukinię, na którą dajemy czosnek. Na koniec posypujemy startym serem. Zapiekamy w prodiżu lub piekarniku nagrzanym do 200 st. C przez 20 minut. Podajemy z sałatką z pomidorów.



    *Artur Hajzer nie żyje. Tragedia na Gasherbrum ZDJĘCIA
    *Superbudowa 2013. Wybieramy najlepszą inwestycję woj. śląskiego ZAGŁOSUJ
    *Marsz Autonomii 13 lipca 2013: PROGRAM, LISTA OBECNOŚCI
    *Jak zdać egzamin na prawo jazdy? ZOBACZ WIDEOTESTY i CZYTAJ PODPOWIEDZI

    Codziennie rano najświeższe informacje z woj. śląskiego prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera

    Czytaj także

      Komentarze

      Dodajesz komentarz jako: Gość

      Dodając komentarz, akceptujesz regulamin forum

      Liczba znaków do wpisania:

      zaloguj się

      Najnowsze wiadomości

      Zobacz więcej

      Najczęściej czytane

      DZ poleca

      Wideo

      Gry On Line - Zagraj Reklama