DESER JOGURTOWY Z MALINAMI
SKŁADNIKI:
Do przygotowania deseru dla czterech osób (do czterech średniej wielkości pucharków) potrzebujemy: 400 g malin, 600 g jogurtu greckiego lub naturalnego, ale bardzo gęstego, 400 g herbatników kakaowych, kilka kostek gorzkiej czekolady, liście świeżej mięty, 2 łyżki cukru pudru, 2 łyżeczki cukru wanilinowego, bitą śmietanę.
PRZYGOTOWANIE:
Herbatniki miksujemy lub wkładamy do foliowego woreczka i zgniatamy wałkując jak ciasto wałkiem. Jogurt mieszamy z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Czekoladę trzemy na tarce. W pucharkach układamy kolejno: pokruszone herbatniki, jogurt i maliny. Na owoce dajemy bitą śmietanę (ambitni mogą przygotować ją samodzielnie, leniwi - skorzystać z gotowej). Posypujemy startą czekoladą. Dekorujemy listkami mięty.
*Elka rusza w Parku Śląskim WYBIERZ PATRONÓW GONDOLI
*Topless czy w bikini? Co wypada w czasie upałów? ZOBACZ ZDJĘCIA
*Proces Katarzyny W.: Tajemniczy świadek ujawnia sensacyjne fakty
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?