ZOBACZ TAKŻE:
Mrożona herbata PRZEPIS: Prosty i szybki PRZEPIS NA MROŻONĄ HERBATĘ [WIDEO]
Korzeń imbiru kroimy na cieniutkie talarki. Wrzucamy do garnka z wodą i gotujemy na średnim ogniu aż zawrze. Zdejmujemy z ognia. Do garnka dorzucamy torebki zielonej herbaty i liście mięty. Przykrywamy pokrywką i zaparzamy przez kwadrans. Napój przecedzamy przez sito, a następnie wlewamy do dużego, szklanego dzbanka.
Dodajemy miód i sok z cytryny. Dokładnie mieszamy. Herbatę studzimy najpierw w temperaturze pokojowej, a następnie wkładamy do lodówki na dwie godziny. Napój podajemy w szklankach, najlepiej wysokich, z kilkoma kostkami lodu i listkami świeżej mięty.
*Długoterminowa prognoza pogody na sierpień 2013 ZOBACZ MAPY I WIDEO
*Topless czy w bikini? Co wypada w czasie upałów? ZOBACZ ZDJĘCIA
*Śląska Wenus jak Wenus z Milo! Archeologiczna sensacja spod Raciborza [ZDJĘCIA]
*Radni z woj. śląskiego to milionerzy! [OŚWIADCZENIA MAJĄTKOWE]
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?