Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przepis na dziś: Zielona herbata z miętą, cytryną i imbirem w wersji mrożonej

MAO
arc.
Do przygotowania napoju, który świetnie gasi pragnienie w upalne dni potrzebujemy: 1,5 litra wody, 6 torebek zielonej herbaty, szklankę liści świeżej mięty, 7 g korzenia imbiru, 3 łyżki świeżo wyciśniętego soku z cytryny, ok. pół szklanki miodu.

ZOBACZ TAKŻE:
Mrożona herbata PRZEPIS: Prosty i szybki PRZEPIS NA MROŻONĄ HERBATĘ [WIDEO]

Korzeń imbiru kroimy na cieniutkie talarki. Wrzucamy do garnka z wodą i gotujemy na średnim ogniu aż zawrze. Zdejmujemy z ognia. Do garnka dorzucamy torebki zielonej herbaty i liście mięty. Przykrywamy pokrywką i zaparzamy przez kwadrans. Napój przecedzamy przez sito, a następnie wlewamy do dużego, szklanego dzbanka.

Dodajemy miód i sok z cytryny. Dokładnie mieszamy. Herbatę studzimy najpierw w temperaturze pokojowej, a następnie wkładamy do lodówki na dwie godziny. Napój podajemy w szklankach, najlepiej wysokich, z kilkoma kostkami lodu i listkami świeżej mięty.



*Długoterminowa prognoza pogody na sierpień 2013 ZOBACZ MAPY I WIDEO
*Topless czy w bikini? Co wypada w czasie upałów? ZOBACZ ZDJĘCIA
*Śląska Wenus jak Wenus z Milo! Archeologiczna sensacja spod Raciborza [ZDJĘCIA]
*Radni z woj. śląskiego to milionerzy! [OŚWIADCZENIA MAJĄTKOWE]

Codziennie rano najświeższe informacje z woj. śląskiego prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!