Przepis na dziś: Zielona herbata z miętą, cytryną i imbirem...

    Przepis na dziś: Zielona herbata z miętą, cytryną i imbirem w wersji mrożonej

    MAO

    Dziennik Zachodni

    Aktualizacja:

    Dziennik Zachodni

    Przepis na dziś: Zielona herbata z miętą, cytryną i imbirem w wersji mrożonej
    1/2
    przejdź do galerii

    ©arc.

    Do przygotowania napoju, który świetnie gasi pragnienie w upalne dni potrzebujemy: 1,5 litra wody, 6 torebek zielonej herbaty, szklankę liści świeżej mięty, 7 g korzenia imbiru, 3 łyżki świeżo wyciśniętego soku z cytryny, ok. pół szklanki miodu.
    ZOBACZ TAKŻE:
    Mrożona herbata PRZEPIS: Prosty i szybki PRZEPIS NA MROŻONĄ HERBATĘ [WIDEO]


    Korzeń imbiru kroimy na cieniutkie talarki. Wrzucamy do garnka z wodą i gotujemy na średnim ogniu aż zawrze. Zdejmujemy z ognia. Do garnka dorzucamy torebki zielonej herbaty i liście mięty. Przykrywamy pokrywką i zaparzamy przez kwadrans. Napój przecedzamy przez sito, a następnie wlewamy do dużego, szklanego dzbanka.

    Dodajemy miód i sok z cytryny. Dokładnie mieszamy. Herbatę studzimy najpierw w temperaturze pokojowej, a następnie wkładamy do lodówki na dwie godziny. Napój podajemy w szklankach, najlepiej wysokich, z kilkoma kostkami lodu i listkami świeżej mięty.



    *Długoterminowa prognoza pogody na sierpień 2013 ZOBACZ MAPY I WIDEO
    *Topless czy w bikini? Co wypada w czasie upałów? ZOBACZ ZDJĘCIA
    *Śląska Wenus jak Wenus z Milo! Archeologiczna sensacja spod Raciborza [ZDJĘCIA]
    *Radni z woj. śląskiego to milionerzy! [OŚWIADCZENIA MAJĄTKOWE]
    Codziennie rano najświeższe informacje z woj. śląskiego prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera

    Czytaj także

      Komentarze

      Dodajesz komentarz jako: Gość

      Dodając komentarz, akceptujesz regulamin forum

      Liczba znaków do wpisania:

      zaloguj się

      Najnowsze wiadomości

      Zobacz więcej

      Najczęściej czytane

      DZ poleca

      Wideo

      Gry On Line - Zagraj Reklama