2 z 6
Poprzednie
Następne
Dynia, czyli przepyszna królowa jesieni [PROSTE PRZEPISY NA DANIA Z DYNI]
Ciasto dyniowe
Składniki:
dynia - 600 gramów
mleko - 300 mililitrów
Fix Puszyste placki z jabłkami Knorr - 1 opakowanie
cukier puder - 50 gramów
masło miękkie - 2 łyżki mąka - 2 łyżki
Przygotowanie:
Połowę dyni pokrój w kostkę i ugotuj w mleku aż zmięknie. Następnie zmiksuj na gładki sos. Resztę dyni zetrzyj na tarce o dużych oczkach i dodaj do sosu dyniowego. Teraz wsyp Fix Knorr oraz cukier puder i wymieszaj dokładnie ciasto. Odstaw na kilka minut w chłodne miejsce. Foremkę do pieczenia wysmaruj miękkim masłem i wysyp mąką. Przelej ciasto do foremki. Piecz we wcześniej rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30 minut.