Dziś organizatorzy zdradzili, jakich przysmaków można będzie spróbować w tym roku. Jak powiedział Mirosław Bogdański, szef kuchni, hitem ma być golonka nadziewana ryżem, owinięta w liściu kapusty włoskiej, duszona w pomidorach.
Festiwal rozpocznie się 12 września i - co ważne - potrwa do końca października, a nie jak dotąd tylko przez kolejne 9 dni. Organizatorzy szacują, że w tym roku sprzedadzą 400 kg golonki bez kości i ok. 100 kg z kością.
*Codziennie rano najświeższe informacje z woj. śląskiego prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
- Oddano hołd ofiarom Zbrodni Katyńskiej. Złożono wieniec na grobie Kazimierza Sabbata
- Szef MSZ: Albo Rosja zostanie pokonana, albo będzie stała u naszych granic
- Lecisz do Londynu? Uważaj. Na słynnym lotnisku rozpoczynają się strajki
- Niedziela była wspaniała. A jaki będzie poniedziałek? Sprawdź prognozę pogody