Cebulę i czosnek drobno siekamy, natkę również. Opłukane i osuszone cukinie kroimy wzdłuż na pół, a następnie solimy i pieprzymy. Potarty parmezan mieszamy ze śmietaną i 1/3 posiekanej natki. Doprawiamy sos do smaku. Do naczynia żaroodpornego wrzucamy kilka wiórek masła i 2/3 posiekanej natki. Cukinie układamy miąższem w dół. Skrapiamy sokiem z cytryny. Naczynie przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180 st. C. Pieczemy ok. 15 minut. Wyjmujemy, zdejmujemy folię i zalewamy cukinie sosem. Pieczemy jeszcze ok. 3-4 minut.
*Superbudowa 2013. Najlepsza inwestycja woj. śląskiego ZOBACZ
*Marsz Autonomii 13 lipca 2013: ZDJĘCIA, WIDEO, KONTROWERSJE
*Groby wampirów odkryto w Gliwicach ZOBACZ ZDJĘCIA
*Jak zdać egzamin na prawo jazdy? ZOBACZ WIDEOTESTY i CZYTAJ PODPOWIEDZI
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?