Podczas soboty, a więc drugiego z trzech dni wielkiego otwarcia, w Europie Centralnej królowała kuchnia. Najmłodsi mogli wziąć udział w warsztatach cukierniczych i konkursach z nagrodami.
ZOBACZ KONIECZNIE:
BITWA HIPERMARKETÓW: PRZYŁĄCZ SIĘ I ZAGŁOSUJ
Wszyscy natomiast mogli podziwiać w akcji Roberta Makłowicza, któremu przy garnkach sekundował Grzegorz Stasiak.
Makłowicz, poruszając się w granicach województwa, wybrał przepis kuchni beskidzkiej. Była to zupa chuda jewa na bazie bryndzy, maślanki i boczku.
- Śląska kuchnia jest chyba najlepiej promowaną w Polsce, bo Śląsk ma najsilniejszą tożsamość regionalną w całym kraju - stwierdził Makłowicz.
Efekt końcowy jego starań mogliśmy ocenić sami.
*Slash w Katowicach! Spodek oszalał [SENSACYJNE ZDJĘCIA i WIDEO]
*Hajmat, hanysy, gorole, powstania śląskie, godka! [Śląski Słownik Pojęć Kontrowersyjnych]
*Ranking szkół nauki jazdy 2013
*Poznaj tajemnicę abdykacji papieża Benedykta XVI
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?