Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Festiwal Śląskie Smaki 2013 w Bielsku-Białej już 15 czerwca

MAO
Śląskie Smaki
Śląskie Smaki arc.
Pikantny krem z oberiby, krem z kwaków i wręczycka kaczka sztygara z bratkartoflami z boczkiem - to tylko niektóre dania, jakie przygotują uczestnicy VIII Festiwalu Śląskie Smaki. Impreza odbędzie się 15 czerwca na placu Ratuszowym w Bielsku-Białej.

Jak informuje Barbara Salamon-Szympruch ze Śląskiej Organizacji Turystycznej, która organizuje Festiwal Śląskie Smaki, uczestnicy będą przygotowywali tradycyjne potrawy kuchni śląskiej, góralskiej i jurajskiej w trzech kategoriach konkursowych: gotujący amatorzy, uczniowie szkół gastronomicznych i profesjonalni kucharze. Rywalizować będą o Złoty Durszlak.

- Wiele specjałów będzie można kupić w trakcie jarmarku produktów tradycyjnych, na którym wystawcami będą m.in. restauracje funkcjonujące na Szlaku Kulinarnym Śląskie Smaki - mówi Barbara Salamon-Szympruch. Początek festiwalu o godz. 13.



*Operacja przeszczepu twarzy: Poznaj pacjenta i autorów sukcesu [ZDJĘCIA + OPINIE + KOMENTARZE]
*MISS ŚLĄSKA I ZAGŁĘBIA 2013: TEGO NIE ZOBACZYCIE W TELEWIZJI
*Maluch z Allegro: Fabrycznie nowy Fiat 126 z 1979 r. i wielki skandal
*Dni Miast 2013 [PROGRAM IMPREZ]: Chorzów, Będzin, Ruda, Sosnowiec, Wodzisław i inne!

Codziennie rano najświeższe informacje z woj. śląskiego prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!