Jak podkreśla Wojciech Kuśpik, prezes PTWP, organizator targów Food Show, wydarzenie, dotyczące rynku polskiej żywności i kulinariów, zaplanowano w nowatorskiej formule spotkania profesjonalistów i pasjonatów.
- To platforma wymiany doświadczeń i okazja do szeroko zakrojonej dyskusji o wyzwaniach stojących przed branżą spożywczą i gastronomiczną. Sądebaty, panele dyskusyjne, targi wystawiennicze, będą pokazy live cooking, warsztaty - mówi Wojciech Kuśpik.
To pierwsza taka impreza w regionie, która doskonale wpisuje się w panującą obecnie modę na gotowanie. Profesjonaliście mogą zapoznać się z najnowocześniejszym sprzętem kuchennym, trendami w wyposażeniu restauracji i lokali gastronomicznych, a pasjonaci gotowania poznać tajniki i triki kuchenne.
- Food Show gromadzi specjalistów branży HoReCa, producentów żywności, dystrybutorów, dostawców, a także kucharzy, restauratorów, sommelierów i analityków - mówi Marta Dobrzańska z biura prasowego organizatora targów. - Goście debatować będą o nowych zjawiskach w przemyśle spożywczym, w kontekście zwiększającej się świadomości konsumentów - dodaje.
Zwieńczeniem pierwszego dnia Food Show w Katowicach będzie Gala Kulinarna, podczas której wręczone zostaną nagrody „Food Show Star" dla firm z branży HoReCa. W trakcie gali będzie miał miejsce również finał, organizowanego przez „Dziennik Zachodni”, plebiscytu na Restaurację Roku 2017 woj. śląskiego.
Strefa Biznesu: Uwaga na chińskie platformy zakupowe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?