Gepardy (6)

HUbert (2.208.190.xxx) 05.12.11, 18:40

Jak cztery to jak ewangelisty Mateusz Markus Lukasz Jan

Rozwiń Gepardy HUbert (2.208.190.xxx) 05.12.11, 18:40
Rozwiń Gepardy HUbert (2.208.190.xxx) 05.12.11, 18:40
Rozwiń po naszymu svatopluk (92.47.243.xxx) 05.12.11, 18:58
Rozwiń Chłopoki? Stała czytelniczka (83.5.68.xxx) 05.12.11, 19:58
Rozwiń dzioszki svatopluk (92.47.243.xxx) 06.12.11, 05:14
Rozwiń Idąc z duchem czasu proponuję Silesiok (83.22.142.xxx) 06.12.11, 06:56

regulamin

Samolot z prezydentem rozbił się
mo To czym leciał Tu 154 czy Jak 40 ????? »

hmm
jo nie wiem co może znaczyc ten artykół, czy to kolejna prowokacja przeciwko autonomii dla śląska...? za "staryj polskij" mieliśmy wieką autonomię, a po 2 wojnie bezprawnie nam ją odebrano pamietam jak jeszcze w szkole, zwracano nam uwage na to, jak to my godomy - jestem gotowa użyć słowa, że próbowano zniszczyć naszą kulturę... nigdy wrcając do artykułu, z ostatnim zdaniem muszę się zgodzić - tylko, na początku poprzedniego stulecia, czy nawet wcześniej nie przywiązywano wagi do języka pisanego - niestety nie każdy wtedy umiał czytać i pisać. A po 2 wojnie gdy obiecano nam autonomię, a potem bez udziału Sejmu Śląskiego ją odebrano już nie było jak walczyć o język pisany, otrograficzny. Może i Roczniok coś przekombinował, niedopowiedział, chciał zrobić więcej szumu niż to było warte. Ale w tym roku wchodzi podręcznik języka śląskiego o ile się dobrze orientuję - nie pamiętam dokladnego tytułu. Życzę sobie i wszytskim zwolennikom RAŚ by w końcu coś ruszyło w naszej sprawie... »

smolny
haaaaaaaa kiedy bedzie koniec tego wszystkiego »

JUZ WRACA POKAZYWANIE WYKRZYWIONYCH TWARZY OPOZYCJI A PO ZAWSZE CACY !!!
deprewatorzy Troche było normalnie i media zaczeły wykonywac zadania jakie do nich naleza, ale to by było za dobrze za normalne w tym umeczonym kraju. Jeszcze ciała nie wystygły i nie pochowano wszystkicg a juz zaczyna sie propaganda i czarny PR na całego ! »

Była strażnica,dziś jest schronisko.BRAWO!!!
Lucja Kocot Soblówka to cudowna miejscowość. W latach 70 korzystaliśmy kilkakrotnie z uprzejmości dyrektora szkoły śp pana J.Furczyka organizując zimowiska w prawdziwie spartańskich warunkach,ale takiej atmosfery jaką tam mieliśmy, nigdy nie zapomnimy.Wróciłam tu po latach z harcerzami w 2007 r korzystając również z gościnnych progów . Ludzie są tu wspaniali,niezwykle przyjacielscy i uprzejmi.Dlatego cieszymy się,że strażnica ,w której przy kominku spotykaliśmy się niejednokrotnie z wopistami,przeszła pod patronat Szkolnych Schronisk Młodzieżowych. Gorąco zachęcamy do pobytu w Soblówce.Zimą śnieg "murowany".Doskonały teren do wędrówek,spotkań z ciekawymi ludźmi,grzybobrania a zimą korzystania z nart biegowych.Szkoda,że do tej pory nie ma jakiegoś wyciągu,ale może to lepiej.Już coraz mniej takich miejsc,gdzie w ciszy obcujemy z przyrodą. Sądzimy,że będziemy ustawiać się w kolejce,by "złapać" nocleg.My z pewnością skorzystamy. Z harcerskim pozdrowieniem Czuwaj! Lucja Kocot hm wraz byłymi i obecnymi harcerzami Soblówkowiczami »

gadka szmatka
Reimund szkoda gadki, takich kobiet sa setki i zadna niezwodzi, klamie i oszukuje,,, szkoda tylko dziecka »

Pacjenci umierają w kolejkach!
rafuś Tak się składa, że od jakiegoś czasu też potrzebuję pomocy specjalisty onkologa i proszę sobie wyobrazić, że za każdym razem lekarze mówią wprost , że jestem już za stary i w moim przypadku leczenie jest za drogie.Przy każdej wizycie towarzyszył mi ktoś z rodziny, były to młode osoby.Proszę sobie wyobrazić, że moje wnuki jak zobaczyły jak traktuje się osoby chore po 70 to stwierdziły ,że zgody na przeszczep nie wyrażą bo w obliczu śmierci i tylko wtedy dawca i rodzina traktowana jest OK a jak potrzeba pomocy za życia to badań i lekarstw już skąpią.Jestem chory na ten sam nowotwór i leczyłem się w tym samym centrum onkologicznym co Pan K. Durczok,jemu leczenia nie odmówiono- mnie TAK! »

Polskapresse sp. z.o.o informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie DziennikZachodni.pl podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.
Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.