nie zgadzam się
x (86.63.139.xxx)
06.02.12, 09:52
nie zgadzam się
x (86.63.139.xxx)
06.02.12, 09:52
Z całym szacunkiem błądzi Pani. Pochodzę z rodziny w której była przemoc i alkohol, ale kocham moje dziecko ponad wszystko i oddalabym za nie życie... Kocham mojego męża i dziękuję Bogu za to co mam, że moje życie jest wreszcie normalne i spokojne...
nie można jej usprawiedliwiac-mozna starac sie zrozumiec
x (86.63.139.xxx)
06.02.12, 09:58
nie można jej usprawiedliwiac-mozna starac sie zrozumiec
x (86.63.139.xxx)
06.02.12, 09:58
to, że ja jestem ofiarą nie usprawiedliwia mnie i nie upoważnia do tego, by krzywdzić innych - zwłaszcza małe i bezbronne dziecko. Oczywiście jeśli miała ze sobą problemy-ktos powinien jej pomoc
do "nie zgadzam sie"
mru (89.73.185.xxx)
06.02.12, 10:01
do "nie zgadzam sie"
mru (89.73.185.xxx)
06.02.12, 10:01
Cos musialo sie wydarzyc w twoim zyciu ze teraz Dziekujesz Bogu za to co masz : ..."że moje zycie jest wreszcie normalne i spokojne..." Moze matka Madzi nie zaznala takiego spokoju co Ty.
Oto Polska
realista (89.76.101.xxx)
06.02.12, 10:03
Oto Polska
realista (89.76.101.xxx)
06.02.12, 10:03
Wypuścić "Matkę" zamknąć Rutkowskiego
Ma Pani Racje
qrtka (89.73.185.xxx)
06.02.12, 10:05
Ma Pani Racje
qrtka (89.73.185.xxx)
06.02.12, 10:05
Zgadzam sie.
nie zgadzam sie
kaya (80.135.144.xxx)
06.02.12, 10:07
nie zgadzam sie
kaya (80.135.144.xxx)
06.02.12, 10:07
zgadzam sie calkowicie . Ja pochodze rowniez z podobnej rodziny ale nie wyobrazam sobie , zeby to byla dla mnie wymowka, zeby tak postapic z wlasnym dzieckiem. Jesli nie czula sie na silach byc matka mogla sie zabezpieczyc przed ciaza. Taka mloda i nie wyksztalcona to ona nie jest. Pani Profesor, prosze nie robic z niej ofiary! Ofiara jest to bezbronne dzieciatko. Ta kobieta ma 22 lata i glowe na karku jesli mogla zamacic w tak perfidny sposob calej Polsce w glowie. Wiem , ze Pani sie stara z punktu widzenie psychologa ja zrozumiec ale ...prosze wybaczyc, w tym wypadku nie ma dla niej wytlumaczenia. Jesli ktos potrafi tak klamac , tak obrzydliwie kpic z uczuc najblizszych osob, osob zaangazowanych w poszukiwania Madzi , wymiaru sprawieliwosci a nawet Pana Rutkowskiego (bo moim zadaniem ona tez z niego zakpila klamiac co sie stalo i gdzie jest cialo- okaze sie to za kilka godzin, jesli poznamy przyczne zgonu dziecka) zasluguje w demokratycznym panstwie na sprawiedliwy prozes ale na nic wiecej, na pewno nie na zrozumienie i jakakolwiek forme wspolczucia.
Kolenda, Płatek, teraz jeszcze ta...
anka (85.53.189.xxx)
06.02.12, 11:50
Kolenda, Płatek, teraz jeszcze ta...
anka (85.53.189.xxx)
06.02.12, 11:50
nie wiem jak można być tak stronniczym i tak bardzo bronić tej dziewczyny? Pani Kolenda Zaleska mówi, że jej żal dziewczyny, Pani Psycholog Płatek na antenie TVN24, żebyśmy ją nie obrzucali kamieniami, ta Pani, że to biedna zaszczuta dziewczyna,a co to ma znaczyć do cholery???? mamy godzić się nie to, że kobieta pod wpływem stresu wrzuciła do ziemi własne dziecko???? że nie umiała mu nawet jeśli to był wypadek udzielić pierwszej pomocy??????? TO MOŻE JĄ POGŁASKAJMY, POKLEPMY PO RAMIENIU I WYSLIJMY NA WCZASY!!!!!!!!
kamień w mordercę ,przywrócić karę śmierci
Jaccobe (89.76.249.xxx)
06.02.12, 11:54
kamień w mordercę ,przywrócić karę śmierci
Jaccobe (89.76.249.xxx)
06.02.12, 11:54
Pani Adono ,z całym szacunkiem ,ale jak pani może bronić mordercę ? jak pani może bronić kogoś kto zabił i upozorował porwanie swojego dziecka ? życzę tej całej Kasi ,żeby zdechła w więzieniu,dla niej nie ma już miejsca i nawet Bóg jej tego nie wybaczy,z całym szacunkiem niech się pani zastanowi co pani mówi !!!!
Rutkowski najlepszym Detektywem ,pełen szacun dla Pana :))
Jaccobe - zesłany by karać nas za nasze grzechy (89.76.249.xxx)
06.02.12, 12:09
racja ,zrobili teraz z Rutkowskiego zwyrodnialca, trzeba przyznać ,że polskie organy ścigania i polski wymiar sprawiedliwości jest złożony w ten sposób ,żeby nie móc rozwiązać żadnej sprawy ,a dlaczego ? ponieważ rząd to mafia ,mafijne układy ,i prawo jest skonstruowane tak żeby gangster miał wypas ,a przeciętny zjadacz chleba był gnojony na każdym kroku ,za przekroczenie prędkości o 5 km/h 300 zł ,za picie piwa w miejscu publicznym 200 ,i tak kurwa do zajebania w tym chorym pierdolonym kraju
zbrodnia i kara
czytelnik (89.76.129.xxx)
06.02.12, 12:14
zbrodnia i kara
czytelnik (89.76.129.xxx)
06.02.12, 12:14
Oczywiście, pani Popiołek. Mamunię zaszczuto.
A co zrobiono z ciałkiem Dziecka ?? Z B E S Z C Z E S Z C Z O N O .
Ale to się nie liczy, bo Mała była już zimna, prawda ??
Kolejna po Kolendzie Zaleskiej ?
Ocknij się, kobieto.
Nie znamy prawdy, więc nie osądzajmy!
amanda (83.7.62.xxx)
06.02.12, 12:24
Nie znamy prawdy, więc nie osądzajmy!
amanda (83.7.62.xxx)
06.02.12, 12:24
Żeby nam potem głupio nie było...
?
zasmucona (83.6.68.xxx)
06.02.12, 12:53
Biedna Dziewczyna? To jest bardzo chora dziewczyna, żadna normalna osoba po śmierci własnego dziecka nie idzie jakby nigdy nic do kina, to jest wzorzec postępowania umysłu psychopatycznego. Brak poczucia winy... zauważcie, że w rozmowach kobieta nie żałuje śmierci dziecka, ale swojego życia, mówi : " co powiedzą ludzie?" [obawa przed karą i ostracyzmem]. rozumiem, że nie można potępiać wszystkich osób z kręgu Katarzyny i się z tym zgadzam, jednakże nic nie przekona mnie do współczucia "matce".
? cd
zasmucona (83.6.68.xxx)
06.02.12, 12:54
TUTAJ ofiarą jest dziecko!
BTW w tej całej sprawie dziwi mnie opinia, niektórych polityków i dziennikarzy [ale nie będę wskazywać palcem], bo kiedy chodziło o sprawę aborcji w Polsce, rzucali oni kamieniami w kobiety, które walczyły o to prawo, mówili: "Każdy pa prawo do życia!", w skrajnych przypadkach "kobiety dokonujące aborcji są morderczyniami", a teraz kiedy ucierpiało dziecko MAGDALENA, które było już na świecie, ci sami, krzyczą: "nie osądzajcie matki", "matka też jest ofiarą" . gdzie tu konsekwencja?
ci profesorzy
Anka (83.142.223.xxx)
06.02.12, 13:35
ci profesorzy
Anka (83.142.223.xxx)
06.02.12, 13:35
Znam wielu profesorów. I ich wspólną cechą jest brak kontaktu z rzeczywistością. Lubują się w zagłębianiu się w przeróżne teorie, ale gdy przychodzi konfrontacja z rzeczywistością, są bezsilni. Piszą np. pięknie o rozwiązywaniu problemów dydaktyczno-wychowawczych w szkołach, a nigdy tam nie pracowali, nie poprowadzili żadnej lekcji... Pani Profesor, więcej pokory wobec rzeczywistości. Co Pani wie z własnego doświadczenia o patologicznych rodzinach. Ile czasu spędziła Pani w nich, przeprowadzając choćby tylko badania psychologiczne? ILE? I jaka była ich metodologia?
Ofiarą jest dziecko
x (86.63.139.xxx)
06.02.12, 13:45
Ofiarą jest dziecko
x (86.63.139.xxx)
06.02.12, 13:45
Mi czasem też jest ciężko (tak jak pewnie każdemu z nas), z teściami też różnie bywa (ostatnio nawet doświadczyłam z ich strony przykrości), ale kocham Męża i z Nim żyję, a nie z Jego rodzicami. Myślę, że każdy z nas ma wpływ na swoje życie - nie wszystko się dzieje poza nami. O matce malutkiej Madzi mówią, że była kłótliwa, arogancka, bezczelna, zarozumiała... wobec teściów niegrzeczna - choć potrafiła podrzucić im dziecko na 2 tyg ani razu o nie w tym czasie nie pytając... Człowiek może mieć problemy, trudne dzieciństwo, złych teściów, ale aż tak nie mieć serca... dla własnego bezbronnego dzieciątka??? Ja nie pojmuję... nie ogarniam tego... Madziulku śpij spokojnie w niebie, bo ziemia Ci piekło zgotowała...
wybaczenie
CZŁOWIEK (93.179.216.xxx)
06.02.12, 14:26
wybaczenie
CZŁOWIEK (93.179.216.xxx)
06.02.12, 14:26
dobrze że Bóg sam zdecyduje o tym czy jej wybaczy czy nie... a kary śmierci nie ma i też dobrze, bo co jeśli jest psychicznie chora? to jej wina? nie ma wpływu na to!!! nie panuje nad sobą, MA ZABURZENIA (proszę przejść się na oddział psychiatryczny i zrozumieć, że niektórzy mogą być chorzy i nie panować nad sobą)
Tylko takiej wypowiedzi brakowało
inka (83.21.224.xxx)
06.02.12, 14:56
Tylko takiej wypowiedzi brakowało
inka (83.21.224.xxx)
06.02.12, 14:56
No tak, to już wszystko wiem. Wszyscy jesteśmy zaszczuci. Zamknięte koło.
moje zdanie
maria (88.76.243.xxx)
06.02.12, 15:29
moje zdanie
maria (88.76.243.xxx)
06.02.12, 15:29
Tak to prawda ze mieli ta dziewczyne za nic rodzice jej meza patrzyli wysoko !!!!!zyczyli sobie ksiezniczki dla swojego idioty !!!!mogl sie nie zenic .....a jego mamusia widac broni go bardzo a ta dziewczyna byla niczym dla nich bo byla z biednej rodziny i ojciec byl alkocholikiem ale nie widzieli ze maja debila ktory sie nie zajmuje zona i dzieckiem podwiozl ja i pojechal nie pytal gdzie ona idzie z malenstwem wieczorem i napewno pojechal do mamusi powiedziec o calej sprawie !!!!ta jego mamusia klamie boi sie o swojego psychopate bo widac ze sa kasowni i kupia niewinnosc synka a ona biedna niech idzie do mamra!!!!!ja bym jego wsadzila bo on nie jest bez winy !!!!!!zrobili z niej psychiczna !!!!nie akceptowali jej !!!!!kazali sobie mowic na pan i pani !!!!kim oni byli czego tego nikt nie mowi napewno ludzie biznesu skoro stac ich bylo na rutkowskiego ktory od razu powiedzial ze ojciec nic nie wiedzial o smierci !!!!!ludzie jak to wszystko czytam to zygac mi sie chce na to prawo i wstydze sie przyznac ze tam sie urodzilam !!!!!!!!!!!!!
nie tylko czerń i biel
olga (89.76.51.xxx)
06.02.12, 15:43
nie tylko czerń i biel
olga (89.76.51.xxx)
06.02.12, 15:43
zgadzam się z marią. Ludzie, nie widzicie, że ta sprawa nie jest czarno biała? W jakim stanie psychicznym musi być kobieta, żeby zrobić coś takiego? Sama się do takiego stanu nie doprowadziła... Żal mi jej, bo i tak największą karą dla niej będzie to, że ze świadomością tego wszystkiego będzie musiała żyć...
pomyslcie
majk (83.5.241.xxx)
06.02.12, 16:18
pomyslcie
majk (83.5.241.xxx)
06.02.12, 16:18
Heh , ludzie wescie się zastanówcie , co wy wypisujecie. Normalną rzeczą u Matki kochajacej wlasne dziecko jest to , ze jak dzieje mu sie cos zlego to reaguje , dzowni po karetke , prosi o pomoc sasiadow , udziela pomocy , cokolwiek. Natomiast ona wziela wlasne dziecko i poszla je zakopac , by pare godzin pozniej udawac emocje i wciskac bajeczke o porwaniu. Malo tego wyszlo , ze ta dobra mamusia poszla do kina , by dobrze spedzic czas. Tak sie matka zachowuje ?
dzieciobojczyni
adam (78.8.21.xxx)
06.02.12, 16:51
dzieciobojczyni
adam (78.8.21.xxx)
06.02.12, 16:51
tacy ludzie co bronia morderczynie to niech sie nie wypowiadaja
samotna
Gosć (77.254.3.xxx)
06.02.12, 17:34
samotna
Gosć (77.254.3.xxx)
06.02.12, 17:34
Widać ,że matka dziecka nie miała wsparcia a ni w swojej ,ani w rodzinie męża, a już chyba najbardziej w osobie niedojrzałego ojca Madzi. Ponieważ z pewnością kobieta była oceniana przez pryzmat swojej rodziny, może fatalnej , to kiedy zdarzył się wypadek spanikowała. Nie powinna tak robić, ale widocznie się bała. Nie nam oceniać jej zachowanie nie znając wszystkich okoliczności.Dlaczego nie oceniacie ojca Madzi?
Przeraża mnie to!
Beata (79.139.91.xxx)
06.02.12, 17:44
Przeraża mnie to!
Beata (79.139.91.xxx)
06.02.12, 17:44
Rozmowa z prof. Katarzyną Popiołek, psychologiem z Uniwersytetu Śląskiego
" Ta młoda kobieta jest ofiarą i z tego właśnie powodu stała się katem dla własnego dziecka. Nie potępiajmy jej tak jednoznacznie, nie rzucajmy kamieni. Poznajmy najpierw powody, jakie nią kierowały. "
Jak widać ta ogromna tragedia bardzo poruszyła naszym społeczeństwem,jak większości tak i mi nasuwają się różne myśli w jaki sposób zmarło to niczemu niewinne dziecko.Właściwie gdyby nie gra p.Katarzyny,nagłośnienie medialne,którego to właśnie ona była autorem(PORWANIE ),to ta tragedia przeszła by jak wiele innych bez większego echa.Cholera poruszyła mnie ta kobieta,jak mi było przykro,że ją to spotkało,jako matka 5letniej córki łączyłam się z nią w obliczu tej tragedii.Gdy wyjawiła prawdę przyszło moje zwątpienie,i nie miało znaczenia dla mnie to jak się tłumaczyła,że kocyk był śliski i to że dziecko wypadło jej z rąk,próg był wysoki,tylko fakt że po"wypadku" POGRZEBAŁA WŁASNĄ CÓRKĘ JAK PSA.Przez tyle czasu wiedziała,że jej dziecko taki mały okruszek leży w gruzowisku i nic? zero emocji?
Teraz p.PROFESOR twierdzi,że nie to biedne niewinne dziecko jest ofiarą tylko sprawczyni!?,
i jeszcze to " Poznajmy najpierw powody, jakie nią kierowały."
POWODY? pani PROFESOR,CO PANI BREDZI!.
Czy pani zdaje sobie sprawę ile niedojrzałych młodych dziewczyn,kobiet to przeczytało? czy w następstwie
takiego usprawiedliwiania czynu tej matki,nie pomyślą sobie-TAK TO JA JESTEM OFIARĄ nie to maleństwo,muszę postąpić podobnie bo pani prof.psycholog tak twierdzi?.
Chciałabym bardzo aby ktoś zajął się tym na poważnie,żebyśmy nie słyszeli co jakiś czas,że czy to na śmietniku,czy w gruzach znaleziono nieżywe dziecko.
Zamiast 2czy3 godz.tygodniowo religii-etyki w szkołach od początku nauczania powinien być wprowadzony przedmiot,gdzie dzieci będą pomału poznawać jak powstaje życie,połączone z rozmowami psychologa co jest dobre a co złe bo jak widać teraz nie wszyscy radzą sobie z dorosłością,może wtedy psychologowie nie będą zmuszać społeczeństwa do wyrozumiałości w tak przykrych przypadkach.
Przed chwilą moja córeczka podeszła do mnie i powiedziała-mamusiu kocham cię-
cholera znów nie wytrzymałam i łzy same poleciały.
* Magduniu kochany malutki aniołku spoczywaj w pokoju.*
Boży osąd
religijny (83.11.146.xxx)
06.02.12, 20:01
Boży osąd
religijny (83.11.146.xxx)
06.02.12, 20:01
Tylko Bóg może to osądzić.
morderczyni?
aga (46.205.114.xxx)
06.02.12, 20:33
morderczyni?
aga (46.205.114.xxx)
06.02.12, 20:33
A Ty już znasz wyrok sądu? Kto dał Ci prawo nazywać tę kobietę morderczynią?
żal
Gosia (83.31.230.xxx)
06.02.12, 20:37
żal
Gosia (83.31.230.xxx)
06.02.12, 20:37
Może i matka nie miała wsparcia ale mimo wszystko powinna uważać na swoje maleństwo wsumie nie dowiemy sie jak to było naprawde ale wiem jedno kobiety które krzywdzą,nie uważają na wlasne dzieci nie powinny miec ich już nigdy,żal tylko tego maleństwa bo sama mam córeczke w w piątym miesiacu która jest dla mnie i męża wszystkim .Madziu spoczywaj w spokoju*
??
aaa...h szkoda slow (81.103.143.xxx)
06.02.12, 23:26
W PL jest napewno wiele kobiet w podobnej ,zblizonej sytuacji jak KW ale czy one tak postepuja z dziecmi i robia widowisko na caly kraj a nawet (nie boje sie powiedziec tego, poniewaz wiele Polakow mieszka poza granicami i sledza ta sprawe) swiat ? Nie tylko ta Pani ,'' gwiazda'' kilku dni zrobila taki cyrk ,wiec nie waham sie powiedziec ze jest perfidna i wyrachowana osoba, bo matka trudna ja nazwac. Moze wiec i nagrode jej powinno sie przekaza , bo przeciez wskazala gdzie jest Madzia..... Porazka na mxa
dlaczego??
adka (81.103.143.xxx)
06.02.12, 23:28
dlaczego??
adka (81.103.143.xxx)
06.02.12, 23:28
Ile ludzi tyle opini, moze szok ,moze depresja poporodowa ale na Boga dlaczego nie ratowala ,nie szukala pomocy?? NIE POWIEDZIALA PRAWDY od razu tylko tyle dni klamala, oszukiwala, kpila, mataczyla? Przeciez to jej wlasnemu dziecku z krwi i z kosci ,najcenniejszemu skarbowi stala sie krzywda!! Nie da sie stac i nic nie robic , nie wydac nawet z siebie krzyku .... Mialam zerwany miesien w nodze , poruszalam sie o kulach ,stracilam rownowage i sie wywrocilam wyjac z bolu , mam duzy dom wiec nikt nie slyszal mojego jeku ale moja mala coreczka 2,5 letnia, ktora byla przy mnie, na widok mnie lezacej i cierpiacej ,sama od siebie pobieglo do babci wolajac '' bacia pomoz mamusia pacze''. Wiec nie mowcie mi ze ta 22-letnia matka to jeszcze dziecko i nie wiedziala co ma zrobic gdy jej dziecku wydarzyla sie krzywda! W sumie to wiedziala, zrobila po swojemu (jesli nie osobiscie to komus na to pozwolila)- wyrzucila jak smiec, zakopala pod sniegiem i gruzem, a potem tak poprostu klamala ... Dla mnie szok i dlugo z niego nie wyjde!!
Madzie oplakuje mimo iz nie urodzilam, nie przytulam i nie karmilam jej. Spij Aniolku Spij.....
dno
dno (83.242.85.xxx)
07.02.12, 01:35
dno
dno (83.242.85.xxx)
07.02.12, 01:35
Tłummaczenie pani psycholozki (bo z psychologiem nie ma nic wpolnego) tlumaczy ze jak ktos mial trudne dziecinstwo lub byl nie lubiany w srodowisku to mazna wytlumaczyc wszystko np. jak facet zamorduje 30 blondynek a potem sie okaze ze matka ktora byla blondynka katowala go jak byl dzieckiem to nalezy mu sie zrozumienie i najlepiej odszkodowanie od panstwa za trudne warunki zyci. Nie dziwie sie poziomem studentow jak maja takich wykladowcow.
madzia
selo (82.75.182.xxx)
07.02.12, 02:44
madzia
selo (82.75.182.xxx)
07.02.12, 02:44
panie jackowski jesli pan moze niech pan poda jakies wskazowki