Do chleba często jadłam pastę śledziowo-jajeczną. Niedzielny obiad kojarzy mi się, tak samo jak wszystkim, ze śląskimi kluskami z dziurką, wołową roladą i modrą kapustą. Jednak moja mama nie umiała dobrze przyprawić kapusty, a jej prawdziwy smak poznałam u innych ludzi na obiadach.
W niedzielę rano budził mnie zapach ciasta drożdżowego z kruszonką, które piekł dzień wcześniej piekarz. Rano piliśmy wywar z łusek kakaowych z mlekiem i cukrem.
Teraz jestem wierna tradycji, jednak rzadko gotuję. Wolę kuchnię śródziemnomorską, z makaronami i sosami śmietanowymi. Smak kuchni śląskiej kojarzy mi się z rodzinną atmosferą. AR
*Tauron Nowa Muzyka ZNAJDŹ SIĘ NA ZDJĘCIACH
*Beerfest 2012 zakończony ZOBACZ ZDJĘCIA
*KONKURS FOTOLATO 2012: Przyślij zdjęcia, zgarnij nagrody!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?