Uczestnicy pokazu mieli możliwość spróbowania pysznych potraw: przekąsek, dania głównego oraz deseru przygotowanych przez znakomitego francuskiego kucharza Juliena Sechera.
Przypomnijmy: Julien Sechera był uczestnikiem drugiej edycji Masterchefa w najlepszej 40-tce. Julien gotuje od trzeciego roku życia. Jak znalazł się w Polsce? Kiedy przyjechał do Krakowa odwiedzić kolegę, poznał tam swoją partnerkę. -Julien uważa, że jest jak kartofle, ponieważ można je połączyć z wieloma potrawami i on taki jest, potrafi się dostosować do okoliczności i sytuacji mających wpływ na dalszy rozwój sytuacji. Jego ulubionym kucharzem jest Paul Bocuse. Nie jest za dobry w ciastach – czytamy na stronie masterchef.tvn.pl.
Co przygotował kucharz?
Oczywiście kartofla zabraknąć nie mogło, zapiekana ziemniaczana podawana do kaczki z pysznym sosem serowo-pomarańczowym zachwyciła uczestników pokazu. Niezwykle oryginalny okazał się również deser. Gotowana gruszka wyśmienicie komponowała się ze słonym karmelem przygotowanym na bazie serków topionych Złoty Ementaler.
Pokaz kulinarny był współfinansowany ze środków UE w ramach poddziałania 3.2 Wsparcie działań informacyjnych i promocyjnych realizowanych przez grupy producentów na rynku wewnętrznym Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.
Autorskie menu kucharza już niebawem znaleźć będzie można na stronie:
https://www.serkiwkuchni.pl/Zofia Zborowska i Andrzej Wrona znów zostali rodzicami
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?