Kuchenne Rewolucje: Oberża Żar w Dąbrowie Górniczej. Magda Gessler zmienia wystrój
ZOBACZ ZDJĘCIA PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH W DĄBROWIE GÓRNICZEJ
W menu są też kluski śląskie z dziurką, tak by każdy mógł wybrać to, co mu lepiej smakuje. Magda Gessler doradziła, by okrasić je skwarkami i polać tłuszczem. Na deser skosztujemy szpajzy. Właściciele wrócili także do dań rybnych, a konkretnie od piątku do niedzieli serwowany jest świeży pstrąg. Do tego wszystkiego można zamówić piwo z lokalnego browaru na Jurze.
– Stosujemy się do zaleceń pani Magdy, mając nadzieję, że nowe dania posmakują naszym klientom. W tych potrawach smaki się łączą, przenikają, są słodkie i ostre, a więc jest to coś nowego, czego wcześniej u nas nie było. Mamy też smalec z pajdą chleba, który podajemy w trakcie oczekiwania na zamówione dania – przyznaje Roland Piszczek.
Nowe pomysły tchnęły też energię w inne działania właścicieli Oberży Żar. Powstał tu parking z prawdziwego zdarzenia, a właśnie dobiegają końca prace przy ogródku letnim.
– Będzie grill, w weekendy myślimy o muzyce na żywo. Planujemy też powiesić największy chyba w mieście telebim, na którym będzie można oglądać mecze Euro 2016. Powstanie więc tak zwana strefa kibica. Jesteśmy też otwarci na rodziny z dziećmi. Będą kąciki zabaw w środku i na zewnątrz. Organizujemy także imprezy i przyjęcia, nie podnosząc cen. Chcemy, by nasze propozycje były dostępne dla każdego. Najtańsza oferta za 35 zł od osoby obejmuje zupę, drugie danie, deser, napoje ciepłe i zimne – mówi Anetta Piszczek.
COMPONENT {"params":{"text":"MAGDA GESSLER W DĄBROWIE GÓRNICZEJ: OBERŻA ŻAR","id":"magda-gessler-w-dabrowie-gorniczej-oberza-zar"},"component":"subheading"}
Oberża Żar cały czas poszukuje też nowych pracowników, kucharza, kucharki, pomocy kuchennej oraz kelnerki. Po to, by czas oczekiwania na potrawy nie zniechęcił klientów.
RESTAURACJA JURAN: [KUCHENNE REWOLUCJE] MAGDA GESSLER ZMIENIA WYSTRÓJ I NAZWĘ. TERAZ TO OBERŻA ŻAR
– Kiedyś po wejściu do naszej restauracji zawsze był jakiś wolny stolik. Teraz powoli się to zmienia, a my musimy się przygotować na oczekiwania naszych gości. Część restauratorów w mieście i regionie nam kibicuje, co też jest miłe. Czekamy jeszcze na neony, chcemy zmienić elewację. To wszystko przed nami – podkreśla Anetta Piszczek, dodając, że we wszystkie zmiany zaangażował się także właściciel restauracji i hotelu Jerzy Turek.
Piotr Sobierajski
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?