W Tychach powstaje restauracja sieci MAX Premium Burgers
W Tychach powstaje drugi w województwie śląskim MAX Premium Burgers. To najstarsza szwedzka sieć restauracji szybkiej obsługi, która na polski rynek weszła w 2017 roku. W Tychach lokal zlokalizowany będzie przy ulic Fabrycznej, tuż przy drodze na Bielsko. Do restauracji będzie można zjechać wprost z DK1 w Tychach. Powierzchnia użytkowa lokalu w Tychach to ok. 550 metrów kwadratowych.
Na zdjęciach można zobaczyć, jak powstaje lokal. Przypomnijmy, że pierwszy lokal MAX Premium Burgers w województwie śląskim powstał w Świętochłowicach. restauracja zlokalizowana jest przy Drogowej Trasie Średnicowej.
- Przez ostatnich kilka lat bacznie obserwowaliśmy polski rynek, dokładnie analizując sytuację i oceniając możliwości. Podjęliśmy decyzję o otwarciu w Polsce naszych pierwszych restauracji, ponieważ mamy pewność, że jest to rynek, na którym wciąż widać ogromny potencjał rozwoju dla sieci takich jak nasza. – mówi Richard Bergfors, prezes Max Premium Burgers dla "Strefy Biznesu".
– Polacy coraz częściej stołują się poza domem, a zapotrzebowanie na dobre jedzenie podawane szybko cały czas rośnie. Widzimy też, że Polacy kochają burgery, co nas bardzo cieszy, bo my również – dodał Richard Bergfors.
Szwedzka firma sieci MAX Burgers to najstarsza szwedzka sieć restauracji serwująca burgery. Firma MAX została założona w 1968 roku. Na trzy lata przed pojawieniem się McDonald’s w Europie, Curt Bergfors i Britta Fredriksson, czyli założyciele sieci MAX, otworzyli swoją pierwszą restaurację w Gällivare, w północnej Szwecji. Ich hamburgery były tak popularne, że sieć szybko rozpowszechniła się w całym kraju. Do dziś Max Burgers pozostaje rodzinnym biznesem. Obecnym prezesem Max Burgers jest Richard Bergfors, natomiast wiceprezesem jego brat Christoffer – synowie założyciela sieci.
Nie przegapcie
W ofercie Max Premium Burgers są burgery wołowe, burgery z kurczakiem, jest też menu dla dzieci, sałatki z kurczakiem lub greckim serem Halloumi. Frytki przygotowywane są z całym ziemniaków (holenderska odmiana) w skórce. Ziemniaki są myte i krojone, a następnie posypywane solą portugalska. W ofercie są też shake oraz szeroka ofertę burgerów wegetariańskich i wegańskich tzw. Zielone Menu.
PISALIŚMY:
Restauracja MAX Burgers przy DTŚ w Świętochłowicach
McDonald's powstaje przy DTŚ w Chorzowie
Zobaczcie koniecznie
Strefa Biznesu: RPP zdecydowała ws. stóp procentowych? Kiedy obniżka?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?