Oznaczenia na etykietach - tajemnicze "E"
Składniki oznaczone jako "E" z ciągiem cyfr to dodatki do żywności uzyskane w sposób chemiczny. Związki te zostały uznane przez Komitet Naukowy Technologii żywności i dopuszczone do powszechnego zastosowania.
Nie zawsze oznacza to jednak, że są korzystne dla naszego zdrowia. By dowiedzieć się, co się kryje pod tajemniczym "E", wystarczy zapoznać się z kolejnymi przedziałami odpowiadającymi konkretnym typom związków. Które z nich mogą być dla nas szkodliwe?
Pasta jajeczna z awokado
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?