Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Smakosz województwa śląskiego: Dziś koniec głosowania w pierwszym etapie WYNIKI

Anna Zielonka
Smakosz woj. śląskiego - Restauracja. GłosujSmakosz woj. śląskiego - Bar/Bistro. GłosujSmakosz woj. śląskiego - Pizzeria/Kebab. GłosujSmakosz woj. śląskiego - Piekarnia/Cukiernia. GłosujSmakosz woj. śląskiego - Kawiarnia. GłosujSmakosz woj. śląskiego - Kucharz. GłosujSmakosz woj. śląskiego - Kelner. Głosuj
Smakosz woj. śląskiego - Restauracja. GłosujSmakosz woj. śląskiego - Bar/Bistro. GłosujSmakosz woj. śląskiego - Pizzeria/Kebab. GłosujSmakosz woj. śląskiego - Piekarnia/Cukiernia. GłosujSmakosz woj. śląskiego - Kawiarnia. GłosujSmakosz woj. śląskiego - Kucharz. GłosujSmakosz woj. śląskiego - Kelner. Głosuj ARC
Jakie cechy powinien mieć dobry kucharz, jak powinien gotować, aby jedzącym smakowały jego potrawy? Zdaniem Kingi Paruzel, finalistki MasterChefa, w tym fachu liczą się pasja, czystość pracy i jej dobra organizacja, a także szacunek do produktu.

- Szanujmy nasza polską kuchnię, bo jest ona naprawdę dobra. Używajmy produktów z naszej szerokości geograficznej. Zawsze powtarzam, że jabłko jest lepsze od ananasa, a olej rzepakowy tłoczony na zimno jest zdrowszy od oliwy z oliwek - zaznacza pani Kinga.

Dzisiaj o godz. 11.59 dobiega końca głosowanie na kilki i przez Facebooka w naszym plebiscycie „Smakosz województwa śląskiego”. W siedmiu kategoriach walczą ze sobą restauracje, bary/bistra, pizzerie/kebaby, piekarnie/cukiernie, kawiarnie, kucharze i kelnerzy.

Nasza zabawa jednak się nie kończy. Bowiem wciąż trwa głosowanie za pomocą SMS-ów. Ono zakończy się z kolei 1 lipca, też o godz. 11.59. To oznacza, że ostra rywalizacja potrwa jeszcze przez tydzień.

Smakosz woj. śląskiego - Restauracja. Głosuj
Smakosz woj. śląskiego - Bar/Bistro. Głosuj
Smakosz woj. śląskiego - Pizzeria/Kebab. Głosuj
Smakosz woj. śląskiego - Piekarnia/Cukiernia. Głosuj
Smakosz woj. śląskiego - Kawiarnia. Głosuj
Smakosz woj. śląskiego - Kucharz. Głosuj
Smakosz woj. śląskiego - Kelner. Głosuj

Czytelnicy pomagają nam wybrać najlepsze lokale, punkty usługowe oraz szefów kuchni, kucharzy i kelnerów.

Dla laureatów pierwszych miejsc w kategorii kelner i w kategorii kucharz przewidziano voucher na weekendowy pobyt dla dwóch osób w dowolnym hotelu lub ośrodku sieci Nadwiślańskiej Agencji Turystycznej (zwycięzca sam wybiera jeden z 17 ośrodków nadmorskich i górskich), statuetka i artykuł o zwycięzcy w wybranym tygodniku „DZ”.

Oprócz statuetek i dyplomów, zwycięskie lokale zostaną zaprezentowane w lokalnych wydaniach „Dziennika Zachodniego”. Aktualne wyniki można plebiscytu znaleźć na stronie: www.dziennikzachodni.pl/plebiscyt/smakosz.

Internauci jeszcze dziś do godz. 11.59 głosują za pomocą kliknięć na stronie dziennikzachodni.pl (jedno kliknięcie to jeden głos), za pomocą Facebooka (jedno kliknięcie to trzy głosy) i przez SMS-y (2,46 zł z VAT). Każdy wysłany SMS jest równy aż 10 głosom, oddanym na daną kandydaturę.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Materiał oryginalny: Smakosz województwa śląskiego: Dziś koniec głosowania w pierwszym etapie WYNIKI - Dziennik Zachodni