Podczas drugiej edycji "Festiwalu Restauracji Śląskich", organizatorzy postawili na dania z pora. W tym popularnym warzywie drzemie ogromny potencjał. Pomiędzy 24 lutego a 5 marca dań z pora można skosztować w 5 restauracjach należących do sieci hoteli Diament. 3 daniowe menu złożone z przystawki, dania głównego, deseru i napoju, dostępne jest w cenie 69 zł.
Restauracje biorące udział w "PORa na FESTIWAL
Gospodarzami wydarzenia są restauracje:
- Restauracja Cesarska w Chorzowie
- Restauracja Vacanza w Siemianowicach Śląskich
- Restauracja Kaktusy Kato Koncept Kulinarny w Katowicach
- Restauracja Poziom+ Food & Wine w Gliwicach
- Restauracja Diament w Zabrzu
Stoliki w lokalach można zarezerwować poprzez kontakt telefoniczny lub przez stronę internetową wybranej restauracji. Dla komfortu konsumentów, w restauracjach dostępne są stoliki maksymalnie sześcioosobowe. Większe grupy proszone są o wcześniejszy kontakt z wybraną restauracją.
Jak informuje pomysłodawczyni Festiwalu Restauracji Śląskich - Katarzyna Borowiecka, zainteresowanie drugą edycją festiwalu jest dla nas miłym zaskoczeniem. Już teraz mogę powiedzieć że goście odwiedzający nasze lokale by wziąć udział w PORa na FESTIWAL i skosztować przygotowanych różnych wariacji na temat dań z pora jest dwukrotnie więcej w stosunku do pierwszej edycji naszego festiwalu.
Tak duże popularność wydarzenia spowodowała, że jego organizatorzy podjęli decyzję o rozszerzeniu akcji poza dotychczasową sieć restauracji.
Już w czerwcu ruszy kolejna edycja Festiwalu Restauracji Śląskich. Tym razem do akcji zostaną zaproszone inne lokale ze śląskich miast. Najprawdopodobniej nie zmieni się reguła. Wszystkie lokale otrzymają temat przewodni. Na jego podstawie szefowie kuchni wymyślą menu, które będzie serwowane w restauracjach. Każda z nich dzięki inwencji szefów kuchni zaprezentuje indywidualne podejście do tematu.
Katarzyna Borowiecka zaprasza śląskie lokale do udziału w festiwalu
Zapraszamy do udziału restauracje, które chciałyby uczestniczyć w tym wyjątkowym podejściu do kuchni. Festiwal jest doskonałą okazją do wykazania się inwencją i wyjątkowym podejściem do wyzwań jakie są stawiane przed szefami kuchni. Nasi klienci często odwiedzają różne lokale bawiąc się formułą i sprawdzając jak z wyzwaniami radzą sobie poszczególne restauracje.
Organizatorzy liczą na dużo zgłoszeń od nowych lokali i co ważniejsze na zadowolenie klientów, którzy już w czerwcu będą mogli kosztować nowych potraw będących wynikiem pomysłowości szefów kuchni biorących udział w trzeciej edycji Festiwalu Restauracji Śląskich.
Nie przeocz
- Pies Bobi żyje już ponad 30 lat! Te rasy psów żyją najdłużej i najkrócej. Sprawdźcie
- Emerycie, tyle otrzymasz od 1 marca po waloryzacji! To konkretne KWOTY BRUTTO, NETTO
- Zakręt Mistrzów znowu dał o sobie znać. Dachowanie na DTŚ w Rudzie Śląskiej FILM
- Tak robią tylko Ślązacy. Sprawdź, czy znasz te zachowania
Zobacz także
Musisz to wiedzieć
Strefa Biznesu: Dzień Matki. Jak kobiety radzą sobie na rynku pracy
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?