MKTG SR - pasek na kartach artykułów

PORa na FESTIWAL restauracji śląskich w sieci Hotele Diament

MZR
Powoli dobiega końca druga edycja Festiwalu Restauracji Śląskich. Tym razem tematem przewodnim były potrawy z pora. Choć impreza dobiegnie końca już piątego marca, to organizatorzy już zapowiadają kolejną edycję, do tego w zmienionej formule.

Podczas drugiej edycji "Festiwalu Restauracji Śląskich", organizatorzy postawili na dania z pora. W tym popularnym warzywie drzemie ogromny potencjał. Pomiędzy 24 lutego a 5 marca dań z pora można skosztować w 5 restauracjach należących do sieci hoteli Diament. 3 daniowe menu złożone z przystawki, dania głównego, deseru i napoju, dostępne jest w cenie 69 zł.

Restauracje biorące udział w "PORa na FESTIWAL

Gospodarzami wydarzenia są restauracje:

  • Restauracja Cesarska w Chorzowie
  • Restauracja Vacanza w Siemianowicach Śląskich
  • Restauracja Kaktusy Kato Koncept Kulinarny w Katowicach
  • Restauracja Poziom+ Food & Wine w Gliwicach
  • Restauracja Diament w Zabrzu

Stoliki w lokalach można zarezerwować poprzez kontakt telefoniczny lub przez stronę internetową wybranej restauracji. Dla komfortu konsumentów, w restauracjach dostępne są stoliki maksymalnie sześcioosobowe. Większe grupy proszone są o wcześniejszy kontakt z wybraną restauracją.

Jak informuje pomysłodawczyni Festiwalu Restauracji Śląskich - Katarzyna Borowiecka, zainteresowanie drugą edycją festiwalu jest dla nas miłym zaskoczeniem. Już teraz mogę powiedzieć że goście odwiedzający nasze lokale by wziąć udział w PORa na FESTIWAL i skosztować przygotowanych różnych wariacji na temat dań z pora jest dwukrotnie więcej w stosunku do pierwszej edycji naszego festiwalu.

Tak duże popularność wydarzenia spowodowała, że jego organizatorzy podjęli decyzję o rozszerzeniu akcji poza dotychczasową sieć restauracji.

Już w czerwcu ruszy kolejna edycja Festiwalu Restauracji Śląskich. Tym razem do akcji zostaną zaproszone inne lokale ze śląskich miast. Najprawdopodobniej nie zmieni się reguła. Wszystkie lokale otrzymają temat przewodni. Na jego podstawie szefowie kuchni wymyślą menu, które będzie serwowane w restauracjach. Każda z nich dzięki inwencji szefów kuchni zaprezentuje indywidualne podejście do tematu.

Katarzyna Borowiecka zaprasza śląskie lokale do udziału w festiwalu

Zapraszamy do udziału restauracje, które chciałyby uczestniczyć w tym wyjątkowym podejściu do kuchni. Festiwal jest doskonałą okazją do wykazania się inwencją i wyjątkowym podejściem do wyzwań jakie są stawiane przed szefami kuchni. Nasi klienci często odwiedzają różne lokale bawiąc się formułą i sprawdzając jak z wyzwaniami radzą sobie poszczególne restauracje.

Organizatorzy liczą na dużo zgłoszeń od nowych lokali i co ważniejsze na zadowolenie klientów, którzy już w czerwcu będą mogli kosztować nowych potraw będących wynikiem pomysłowości szefów kuchni biorących udział w trzeciej edycji Festiwalu Restauracji Śląskich.

Nie przeocz

Zobacz także

Musisz to wiedzieć

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Dzień Matki. Jak kobiety radzą sobie na rynku pracy

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera