Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przed nami II Mistrzostwa Polski w Grillowaniu Steków na Zamku Ogrodzieniec. Znakomite jedzenie i wyśmienita atmosfera czekają na turystów

Bartosz Żołnierczyk
Bartosz Żołnierczyk
Pod koniec imprezy na wszystkie grille zostanie wrzucona kiełbasa by godnie uczcić święto grilla i wspólnie pobiesiadować przy muzyce na żywo w przepięknym plenerze na tle ruin Zamku.
Pod koniec imprezy na wszystkie grille zostanie wrzucona kiełbasa by godnie uczcić święto grilla i wspólnie pobiesiadować przy muzyce na żywo w przepięknym plenerze na tle ruin Zamku. Zamek Ogrodzieniec
II Mistrzostwa Polski w Grillowaniu Steków odbędą się w dniach 27 i 28 maja 2023r. Tegoroczna edycja zmagań grillmasterów odbywać się będzie przez dwa dni. Podczas wydarzenia przewidziano atrakcje zarówno dla osób biorących udział w zmaganiach jak i odwiedzających Zamek Ogrodzieniecki turystów.

II Mistrzostwa Polski w Grillowaniu Steków

Podczas imprezy odbędą się degustacje, szkolenia, konkursy dla widzów oraz Mistrzostwa Polski w grillowaniu steków na kuchni gazowej. Najlepsi otrzymają nagrody i pamiątkowe statuetki. Pod koniec naszej imprezy na wszystkie grille zostanie wrzucona kiełbasa by godnie uczcić święto grilla i wspólnie pobiesiadować przy muzyce na żywo w przepięknym plenerze na tle ruin Zamku.

W pierwszym dniu czyli 27.05.2023 odbędą się mistrzostwa Polski w Grillowaniu Szkół Gastronomicznych prowadzone przez: Krystiana Cydejko oraz trzy degustacje grillowanych pyszności dla gości przybyłych na zamek.

W drugim dniu grillowania czyli 28.05.2023 działać będzie strefa VIP, w której będzie można skosztować amerykańską wołowinę z mnóstwem niesamowitych dodatków. Wszystkie pyszności będą przygotowane przez Team Nagrillu Academy Napoleon.

-Całość imprezy ma na celu spędzenie wspólnego czasu grillmasterów z całej Polski i nie tylko. Chodzi o wyjątkowe spotkanie całymi rodzinami, przy znakomitym jedzeniu. Podczas imprezy oprócz zaciętej rywalizacji oraz emocji związanych z mistrzostwami, chcielibyśmy przybliżyć Wam tajniki kuchni grillowej oraz grillowania, by Wasz stek, big burger lub danie vege prosto z grilla było idealnie wypieczone – informują organizatorzy Zamek Ogrodzieniec oraz  NaGrillu Academy Napoleon.

W drugim dniu odbędą się również 4 bezpłatne pokazy grilowania ze szkoleniem, podczas których będzie można degustować potrawy przygotowane przez grillmasterów i znakomitych szefów kuchni.

Program II Mistrzostw Polski w Grillowaniu Steków

Sobota12:00
Powitanie przybyłych gości i przedstawicieli szkół gastronomicznych, krótka prezentacja każdej ze szkół.
13:30
Pierwsza degustacja dla gości odwiedzających zamek.
14:00
Konkurs dla szkół gastronomicznych.
15:30
Druga degustacja dla gości odwiedzających zamek.
16:00
Nauka grillowania dla widzów pod okiem Krystian Cydejko.
17:00
Konkurs w krojeniu kiełbasy dla widowni.
17:30
Trzecia degustacja dla gości odwiedzających zamek.
19:00
Zakończenie I dnia Mistrzostw.

Niedziela11:30
Otwarcie II dnia Mistrzostw.
12:00
Master Chef Livecooking - Łukasz Szymon Gamoń - prezentacja Surf&turf jak na Łukasz przystało zaskoczy widzów łącząc amerykańską wołowinę od BBQ.PL z polskimi rybami jeziornymi będzie. Ciekawie i zaskakująco.
12:30
Pierwsza degustacja dla gości odwiedzających zamek.
12:40
Konkurs dla publiczności - wypychanie beczki z piwem.
13:30
Master Chef Livecooking - Julian Karewicz „Szkolenie z przygotowania steka FLANK STEAK METODĄ KLASYCZNĄ. Serwujemy w tacos z salsą pico de gallo lub bagietką z parmezanowym majonezem”.
14:00
Druga degustacja dla gości odwiedzających zamek.
14:10
II Mistrzostwa Polski w Grillowaniu Steków.
15:00
Master Chef Livecooking - Julian Karewicz „Szkolenie z przygotowania steka TRI TIP METODĄ CONSTANT FLIP . Serwujemy w nowych aranżacjach: bagietka z teres major z salsą kiwi z ostrygami i kolendrą lub bagietka ze stekiem, masłem borowikowym i chimichurri”.
15:15
Ujeżdżanie byka - jak wołowina to i rodeo - najwytrwalszy jeździec zabiera rodzinę do strefy VIP.
16:00
Ogłoszenie i wręczenie nagród, degustacja dań mistrzowskich.
16:30
Master Chef Livecooking - Julian Karewicz „Szkolenie z przygotowania steka TERES MAJOR METODĄ NA ŻELIWNEJ PATELNI na grillu.
Serwujemy w dwóch odsłonach: z grzybami i śmietanką lub bastowany w maśle, czosnku i rozmarynie„.
17:30
Koncert muzyki country.
19:00

Nie przeocz

Zobacz także

od 7 lat
Wideo

Ekspresowa pizza z cukinii

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera