KIEŁBASA I SZNUREK Kraków - Magda Gessler i Kuchenne...

    KIEŁBASA I SZNUREK Kraków - Magda Gessler i Kuchenne Rewolucje [MENU, CENY, DANIA]

    Gazeta Wrocławska

    Aktualizacja:

    Gazeta Wrocławska

    Kiełbasa i sznurek po programie Kuchenne Rewolucje
    1/10
    przejdź do galerii

    Kiełbasa i sznurek po programie Kuchenne Rewolucje ©Facebook - Kiełbasa i Sznurek

    Restauracja Kiełbasa i Sznurek po programie Kuchenne Rewolucje. Zobacz jak zmieniła się dawna restauracja Cudawianki w Krakowie. W menu króluje teraz kiełbasa przygotowywana na miejscu. Zdradzamy ceny i przykładowe pozycje z menu.

    Restauracja Kiełbasa i Sznurek - dawne Cudawianki


    Pani Alina, właścicielka firmy produkującej rękodzieło postanowiła zmienić branżę. Restauracja w Krakowie? To nie miało prawa się nie udać. Zwłaszcza, że pani Alina lubiła wydawać znajomym przyjęcia przy oryginalnie udekorowanym stole i smacznym jedzeniem. Tak powstały Cudawianki. W menu zupy kremy, steki, a nawet domowy chleb.
    Ale restauracja świeciła pustkami, a właścicielka co miesiąc martwiła się, czy wystarczy jej na pensje dla pracowników. Magda Gessler i Kuchenne Rewolucje to ostatni ratunek.

    Kuchenne Rewolucje w restauracji Cudawianki nie były proste. - Niejadalne. Tutaj dzieci gotują? - skrytykowała Magda Gessler, próbując zaserwowanych jej tu potraw.

    Po wizycie Magdy Gessler jest nowa nazwa, nowe menu i nowy wystrój. Dawne Cudawianki to teraz restauracja Kiełbasa i Sznurek. Jej chlubą mają być przygotowywane na miejscu kiełbasy. Magda Gessler do menu wprowadziła też wyjątkowy bigos na bogato gotowany z charsznickiej kapusty z czterema mięsiwami, kiełbasą z Kleparza, grzybami leśnymi, wędzoną śliwką nowosądecką, podlewany winem podawany z ziemniakami lub chlebem. Jest też maczanka krakowska - pieczeń wieprzowa w gęstym aromatycznym sosie podawana z grzybkiem z lasu i białą bułką oraz kiełbasa zaparzana z garnka z chrzanem i chlebem.



    Kiełbasa i Sznurek - zapowiedź programu




    Kiełbasa i Sznurek - menu



    Oto przykładowe pozycje z menu restauracji Kiełbasa i Sznurek po programie Kuchenne Rewolucje
    Bigos na bogato - 29 zł
    Maczanka krakowska - pieczeń wieprzowa w gęstym aromatycznym sosie podawana z grzybkiem z lasu i białą bułką - 28 zł
    Kiełbasa zaparzana z garnka - z chrzanem i chlebem - 16 zł
    Kanapka Wszystko po Krakowsku: krakowski precel, kiełbasa krakowsak, budz, sałata, pomidor, ogórek - 14 zł
    Smażonka Galicyjska: kiełbasa, szynka, boczek, jajo na twardo smażone na cebulce - 18 zł
    Tarta z kiełbasą i żurem z przepiórczymi jajami - 16 zł
    Miska pierogów - 30 zł / 15 szt.
    Polędwiczki z żurawiną i serem cammembert z opiekanymi ziemniakami i sałatką - 38 zł
    Pieczona pierś z kurczaka w palonym paśle i świeżych ziołach z warzywami, kurkami i z ziemniaczkami z pieca - 29 zł


    Czytaj treści premium w Dzienniku Zachodnim Plus

    Nielimitowany dostęp do wszystkich treści, bez inwazyjnych reklam.

    Komentarze (16)

    Dodajesz komentarz jako: Gość

    Dodając komentarz, akceptujesz regulamin forum

    Liczba znaków do wpisania:

    zaloguj się

    Autor komentarza nie dodał zdjęcia
    recenzja

    GdzieWartoZjesc.pl (gość)

    Zgłoś naruszenie treści

    Dobry lokal z smaczną kuchnią. Zapraszamy do sprawdzenia naszej recenzji dań:
    https://gdziewartozjesc.pl/recenzja-restauracji-kielbasa-i-sznurek/

    Autor komentarza nie dodał zdjęcia
    nonono

    ulik (gość)

    Zgłoś naruszenie treści / 1 / 1

    Za takie ceny to geslerowa niech sie pocaulje w duuu pencje. Za 15 pierogów w życiu, wole jak moja żonka mi ugotuje i zrobimy nasza kielbase domowa za pól tej ich ceny. Aha sorry ale my mięso...rozwiń całość

    Za takie ceny to geslerowa niech sie pocaulje w duuu pencje. Za 15 pierogów w życiu, wole jak moja żonka mi ugotuje i zrobimy nasza kielbase domowa za pól tej ich ceny. Aha sorry ale my mięso mamy inne nie z rasowej hodowli ale my tez je wędzimy sami palce lizać.zwiń

    Autor komentarza nie dodał zdjęcia
    Fatalna nazwa restauracji!

    Przesącin (gość)

    Zgłoś naruszenie treści / 3 / 1

    Jakoś Gessler nie ma szczęścia do nadawania nazw restauracjom. Są głupie, nijakie, nieregionalne, dziecinne. A wystarczyłoby zajrzeć do wujka Gugla i do historii Krakowa i nazwać restaurację np. U...rozwiń całość

    Jakoś Gessler nie ma szczęścia do nadawania nazw restauracjom. Są głupie, nijakie, nieregionalne, dziecinne. A wystarczyłoby zajrzeć do wujka Gugla i do historii Krakowa i nazwać restaurację np. U Rydgiera, Skuba, Hejnał, Pod zaczarowanym gołębiem, Centuś, Ciżemka, Rzym.zwiń


    Autor komentarza nie dodał zdjęcia
    np. U Rydgiera, Skuba, Hejnał, Pod zaczarowanym gołębiem, Centuś, Ciżemka, Rzym.

    dodatek (gość)

    Zgłoś naruszenie treści / 2 / 1

    A ja bym dał prztyczka warszawce i knypkowi z Żoliborza i nazwałbym restaurację "Botianka" - na cześć radzieckiego generała, który ocalił Kraków.

    Autor komentarza nie dodał zdjęcia
    A Prudnicka we Wrocławiu,???

    Mmmmm (gość)

    Zgłoś naruszenie treści / 3

    Tam też były rewolucje, chłopaki gotowali świetnie jeszcze przed wizytą Gessler,a sama wizyta wprowadziła tylko zmiany kosmetyczne.Czemu o tym nie napiszecie?

    Autor komentarza nie dodał zdjęcia
    Jaki sens jest napisanie tego artykułu?

    Yaroon (gość)

    Zgłoś naruszenie treści / 5 / 2

    Reklama restauracji? A swoją drogą to po co zapraszają Gesslerową do knajpy, a potem narzekają i nie chcą jej słuchać? 21 letnia smarkula wymądrza się a matka płacze. Szopka krakowska.

    Autor komentarza nie dodał zdjęcia
    Patologia w sieci lubi się wyżyć...

    M. (gość)

    Zgłoś naruszenie treści / 3 / 5

    Zrobiono z ludzi wariatów, a wszystko po to, żeby patologia w sieci miała ubaw. Już próbują zaszczuć niewinną dziewczynę. Biedna! Oby to się źle nie skończyło.

    A miała rację - jej mama nie...rozwiń całość

    Zrobiono z ludzi wariatów, a wszystko po to, żeby patologia w sieci miała ubaw. Już próbują zaszczuć niewinną dziewczynę. Biedna! Oby to się źle nie skończyło.

    A miała rację - jej mama nie powinna zakładać restauracji i marnować kariery rękodzielniczej.zwiń

    Autor komentarza nie dodał zdjęcia
    Wstyd

    Widz (gość)

    Zgłoś naruszenie treści / 21 / 5

    Wstyd jak pani Magda mogła tak ośmieszyć tego kucharza!!!! Przykre.... Mogła to załatwić po za kamerami!!!!


    Autor komentarza nie dodał zdjęcia
    Czemu się pocisz? Bo qrawa jest gorąco, a ja zapier*dalam!

    trohan (gość)

    Zgłoś naruszenie treści / 4 / 1

    Starej d**** wali w dekiel. Rzucanie w kogoś czymkolwiek, jest to naruszenie jego nietykalności i godności. Jej chlusnąć sikami w pysk -toby zmądrzała.

    Autor komentarza nie dodał zdjęcia
    .

    . (gość)

    Zgłoś naruszenie treści / 6 / 3

    piszeice o krakowie a o rewolucjach w kociołku na prudnickiej w naszym mieście ani słowa -.-

    Autor komentarza nie dodał zdjęcia
    Nawet świnie tego nie chcą

    zez (gość)

    Zgłoś naruszenie treści / 5 / 6

    Teraz jedzenie w tej knajpie nie nadaje się nawet dla świń. Bo się jeszcze strują.

    Autor komentarza nie dodał zdjęcia
    DZIĘKUJĘ BARDZO

    BATIAR (gość)

    Zgłoś naruszenie treści / 21 / 17

    JADAM TYLKO W DOMU, A TEJ WULGARNEJ BABY Z TELEWIZJI NIE TRAWIĘ.


    Autor komentarza nie dodał zdjęcia
    Pajac

    KrytykKulinarny (gość)

    Zgłoś naruszenie treści / 19 / 4

    To po co wypowiadasz się na temat restauracji!? Skoro jesz w domu i nigdy w żadnej nie byłeś? Wypowiadaj się w kwestiach dotyczących Twoich zainteresowań np alkohol i bezrobocie

    Najnowsze wiadomości

    Zobacz więcej

    Najczęściej czytane

    DZ poleca

    Wideo