Smak Włoch na talerzu
Joanna Chacińska, wokalistka zespołu Bisquit, dzieli czas pomiędzy dwie pasje - muzykę i gotowanie. Podczas podróży lubi odkrywać nowe smaki, szukać kulinarnych inspiracji i nowych przepisów. Nic więc dziwnego, że na spotkanie z Joanną Marco wybrał specjalne danie - włoskie risotto alla milanese z delikatną golenią wołową. Doprawiony szafranem aksamitny ryż nie tylko świetnie prezentuje się na talerzu, ale także, w połączeniu z mięsem, zaskakuje smakiem i co najważniejsze, daje się dość prosto wykonać.

W poszukiwaniu smaków
Dla Joanny nie ma jednak zbyt skomplikowanych przepisów. Artystka nie tylko gotuje, ale także stale poszukuje własnych, nowych smaków. Pasje te znalazły wspólny język w ramach projektu Appetit, w którym łączą się ze sobą muzyka i jedzenie. Seria płyt prezentuje nie tylko mało znanych artystów z różnych stron świata. Każdy krążek zawiera muzykę innego kraju lub regionu (m. in. Portugalii, Włoch, Kalifornii) oraz pasujące do niej przepisy kulinarne. Wszystkie z receptur osobiście przetestowała autorka projektu. Znalazły się wśród nich zarówno polskie pierogi z jagodami, jak i hiszpańska paella czy francuskie crème brûlée.

Spotkanie artystów
Joanna Chacińska jest wokalistką, autorką tekstów, wydawcą i współzałożycielką powstałego w 2001 roku zespołu Bisquit. Wraz z nim nagrała do tej pory cztery płyty (Inny smak, Pytania, Lilly, oraz Nagi król). Ostatni z krążków miał swoją premierę w marcu. W najbliższym czasie Bisquit będzie można oglądać podczas trasy koncertowej w wybranych polskich miastach. Prowadzącym program jak zawsze był Marco Ghia, ekspert kuchni włoskiej oraz szef Akademii Kulinarnej Whirlpool, który zdobywał doświadczenie pracując w najlepszych restauracjach na całym świecie. Często prowadzi konkursy i wydarzenia kulinarne, na wielu występując w roli jurora.