Food Show Katowice 2017 to wielkie targi kulinariów i...

    Food Show Katowice 2017 to wielkie targi kulinariów i żywności PROGRAM Przyjdźcie na degustacje

    Zdjęcie autora materiału

    Maria Olecha

    Dziennik Zachodni

    Aktualizacja:

    Dziennik Zachodni

    Targi FoodShow w Katowicach rozpoczęte. Zobaczcie, się będzie działo
    1/67
    przejdź do galerii

    Targi FoodShow w Katowicach rozpoczęte. Zobaczcie, się będzie działo ©Marzena Bugała-Azarko

    W czwartek, 16 marca Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach rozpoczęły się targi Food Show. Potrwają do soboty, 18 marca. To będą trzy dni wystaw, prezentacji produktów żywnościowych, degustacji, pokazów gotowania, warsztatów kulinarnych, debat i dyskusji o branży spożywczej i gastronomicznej.
    FoodShow w Katowicach 2017

    Będzie okazja do udziału w warsztatach mistrzów kuchni, biznesu spożywczego i branży HoReCa (określenie sektora hotelarskiego i gastronomicznego, z ang. Hotel, Restaurant, Catering lub Café) oraz miłośników gotowania i dobrego jedzenia.

    Pierwsze dwa dni targów Food Show (czwartek i piątek, czyli 16 i 17 marca) są dedykowane profesjonalistom, zaś na sobotę (18 marca) zaplanowano dzień otwarty dla mieszkańców regionu. Targi są organizowane w województwie śląskim po raz pierwszy, a w tak nowatorskiej formule - po raz pierwszy w Polsce. Organizatorem jest Polskie Towarzystwo Wspierania Przedsiębiorczości.

    Zobacz galerię

    - Wydarzenie, dotyczące rynku polskiej żywności i kulinariów, zaplanowano w nowatorskiej formule spotkania profesjonalistów i pasjonatów - mówi Marta Dobrzańska z biura prasowego organizatora targów Food Show. - Impreza ma być platformą wymiany doświadczeń i okazją do szeroko zakrojonej dyskusji o wyzwaniach stojących przed branżą spożywczą i gastronomiczną - dodaje Marta Dobrzańska.

    Jak dodaje, targi Food Show zgromadzą w MCK producentów żywności, dystrybutorów, dostawców, a także kucharzy, restauratorów, sommelierów i analityków.

    - Goście debatować będą o nowych zjawiskach w przemyśle spożywczym, w kontekście zwiększającej się świadomości konsumentów - podkreśla Dobrzańska.
    1 »

    Czytaj także

      Komentarze

      Dodajesz komentarz jako: Gość

      Dodając komentarz, akceptujesz regulamin forum

      Liczba znaków do wpisania:

      zaloguj się

      Najnowsze wiadomości

      Zobacz więcej

      Najczęściej czytane

      DZ poleca

      Wideo

      Gry On Line - Zagraj Reklama